Pozdravljeni!
V zadnjem času me muči stvar, sploh pa zato, ker se hitro približuje dan, ko bom morala ukrepati. Namreč; tri leta že imam ustanovljen s.p. kot študentski s.p. - vsa leta sem namreč imela še status študenta. Ker sem šolanje končala, statusa več ne bom imela ( od 30.sept. letos ), kar pomeni, da tudi moj s.p. ne more več ostati študentski s.p. Zanima me nalslednje; kakšne poti imam sedaj pri preimenovanju v navaden s.p., torej kam naj najprej grem, katere obrazce moram izpolniti in kam jih oddati? Je kakšna možnost, da ne preidem na navadni s.p., saj kot sem prebrala so potem moji minimalni prispevki 200 E namesto sedaj 30-ih e, ki jih plačujem 15. v mesecu. Naj povem, da s.p. ne mislim zapreti, saj mi predstavlja vir dohodka. Skrbi me le mesečna obveznost, ki se mi zdi skrajno visoka ( 200 eur ). Ima kdo kakšen nasvet, idejo ? Je sploh kaj možno, ali me čaka pač ta usoda?
Hvala za pomoč,
Anja
Iz študentskega s.p. na navadni s.p.!
Moderator: Mirko Zbačnik
V trenutku, ko izgubite status študenta in ne boste zavarovani na "nobeni" podlagi (se ne boste npr. zaposlili), se praviloma "popoldanski s.p.-" spremeni v s.p.- kjer opravljate dejavnost. In na tej podlagi plačujete nato naprej prispevke od zavarovalne osnove, ki ne sme biti manjša kot je minimalna plača.
Popoldanski s.p.- bi lahko zadržali samo v primeru, če se zaposlite drugje.
Postopek spremembe pa vam je opisala že katrijn.
LP
Popoldanski s.p.- bi lahko zadržali samo v primeru, če se zaposlite drugje.
Postopek spremembe pa vam je opisala že katrijn.
LP