Sredstvo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
strelca
Začetnik
Začetnik

Sredstvo

Odgovor Napisal/-a strelca »

Lep pozdravljeni. Prosim, če mi lahko kdo pomaga pri naslednjem vprašanju: Ni moje sredstvo, je med sredstvi, uporabljamo ga in prinaša gospodarske koristi. Kaj bi to lahko bilo. Hvala :D
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Kaj pomeni "ni moje sredstvo, je med sredstvi"?
strelca
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a strelca »

pomeni da je npr. sredstvo, ki ga imamo v bilanci med sredstvi, ga uporabljamo, prinaša gospodarske koristi, pa ni naše. To je bilo namreč vprašanje na predavanju. Če mi lahko morda kdo odgovori. Hvala
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

npr. sredstvo pridobljeno na podlagi finačnega najema:

SRS 1.46/k: Finančni najem je najem, pri katerem se pomembna tveganja in pomembne koristi, povezani z lastništvom nad najetim opredmetenim osnovnim sredstvom, prenesejo na najemnika. Lastninska pravica lahko preide na najemnika ali pa tudi ne.
SRS 1.20: Opredmeteno osnovno sredstvo, vzeto v finančni najem, se izkazuje ločeno od drugih istovrstnih opredmetenih osnovnih sredstev. Poglejte tudi SRS 1.57 in 1.58.)

Opredmeteno osnovno sredstvo , ki je v finančnem najemu, se v bilanci stanja (in knjigovodskih razvidih-glavni knjigi) pripozna med sredstvi zato, ker je verjetno, da bodo pritekale gospodarske koristi, povezane z njim in v trenutku pripoznanja (nabave) med sredstvi še ni naša last (ta bo npr. šele z zadnjim obrokom)

LP
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

To je nekaj podobnega kot tista: :ssirok:

Katera oseba vam reši problem, za katerega sploh niste vedeli, da ga imate, na način, ki ga sploh ne razumete? :sodobren:

(računovodja) :shudic:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

:8: :spomezik: .................................................... :svprasaj:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori