"Rok trajanja" darilnega bona

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
di-di
Nov član
Nov član
Kraj: Ljubljana

"Rok trajanja" darilnega bona

Odgovor Napisal/-a di-di »

Pozdravljenu,

zanima me vaše mnenje: Ali so darilni boni lahko časovno omejeni. Moje mnenje je, da ne, saj je zame to prejeti avans za storitev, ki bo izvršena v prihodnosti. Kljub temu opažam, da je na nekaterih bonih napisano: bon velja do: xx.yy.zz in ga po izteku nočejo prejeti :shock: ?

Ali razmišljam pravilno in lahko zahtevam, da mi bon sprejmejo?
Nikoli se ne kregaj z idiotom, spustil te bo na njegovo raven in te premagal z izkušnjami! (neznani avtor)
di-di
Nov član
Nov član

:?:

Dragi forumaaši a res to samo mene zanima?

LP
S
Nikoli se ne kregaj z idiotom, spustil te bo na njegovo raven in te premagal z izkušnjami! (neznani avtor)
anba
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a anba »

To zanima tudi mene, vendar odgovora ne vem. Mogoče bi bilo potrebno preveriti na internetni strani Zveze potrošnikov, če imajo kakšno mnenje o tem.

Jaz sem imela bon, ki je bil časovno omejen, kar je tudi mene motilo, saj sem ga vnovčila zadnji dan in so mi pri tem še preverjali, če ni bil že vnovčen. :sjezen:
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Moje mnenje :
Če je bon kupljen (če ga kupiš in daš za darilo drugemu), mora biti neomejen rok.
Drugo so pa darilni boni iz reklamnih akcij ( glede na opravljene nakupe, za rojstni dan itd), kjer dajalec določi rok vnovčitve. lp
di-di
Nov član
Nov član

Draga Starči,

hvala za odgovor. Nekako takega mišljenja sem tudi jaz ( saj kupljen darilni bon je pravzaprav prejeti avans), samo ne vem je to določeno z zakonom oz. kaj je lahko podlaga za določanje roka omejitve bona, ki ga trgovci tako radi uporabljajo?

LP
S
di-di
Nov član
Nov član

Danes sem poslala mail na Zvezo potrošnikov. Sporočim odgovor.

LP
S
Odgovori