Kontiranje
Moderator: Mirko Zbačnik
Kontiranje
Ali je potrebno vsako listino kontirati in oštevilčiti?
Vsak prejeti račun mora imeti neko zaporedno številko pod katero ste ga vnesli v vaše poslovne knjige.
Glede kontiranja pa je odvisno kakšen sistem dela imate. Mi na listine ne pišemo kontov, ker ni obvezno. To običajno delajo tam, kjer ena oseba dokumente pripravi za knjiženje, druga jih pa vnaša.
Pa tudi glede inšpekcijskih kontrol je boljše, da niso na dokumentih konti, ker lahko hitreje opazijo in najdejo morebitne napake.
Glede kontiranja pa je odvisno kakšen sistem dela imate. Mi na listine ne pišemo kontov, ker ni obvezno. To običajno delajo tam, kjer ena oseba dokumente pripravi za knjiženje, druga jih pa vnaša.
Pa tudi glede inšpekcijskih kontrol je boljše, da niso na dokumentih konti, ker lahko hitreje opazijo in najdejo morebitne napake.
Jaz bi pa še vedno rada odgovor na tole dilemo, ker me "mori" že več let,pa bi rada enkrat prišla stvari do dna,pa nikjer nisem še zasledila nič napisanega o tem. Nerada delam nekaj, kar ni potrebnoin res ne služi nikomur, ne bi pa rada ,da me skrbi in kar delam to še naprej, čeprav se mi zdi naravnost noro.
Kako je prav-kje piše?
Kako je prav-kje piše?