Pozdravljeni.
ALi mi lahko kdo pomaga... kakšen je postopek pri obračunu plače za zaposlenega, ki je imel poškodbo na delu in je to 100%. Ali se mu vzame ista osnova kot če bi delal... kdaj pa je refundacija, 31. dan in naprej, ali ne?
Zakaj bi mogla dat originalni bolniški list na davčno izpostavo?
Najlepša hvala.
LP
Poškodba na delu
Moderator: Mirko Zbačnik
Poškodbe pri delu 100%
NA S.P. MI NI NOBEN ODGOVORIL...
Pozdravljeni.
Ali mi lahko kdo pomaga... kakšen je postopek pri obračunu plače za zaposlenega, ki je imel poškodbo na delu in je to 100%. Ali se mu vzame ista osnova kot če bi delal... kdaj pa je refundacija, 31. dan in naprej, ali ne?
Najlepša hvala.
LP
Pozdravljeni.
Ali mi lahko kdo pomaga... kakšen je postopek pri obračunu plače za zaposlenega, ki je imel poškodbo na delu in je to 100%. Ali se mu vzame ista osnova kot če bi delal... kdaj pa je refundacija, 31. dan in naprej, ali ne?
Najlepša hvala.
LP
Osnova za obračun nadomestila je lahko pretekli mesec, ali pa povprečje preteklih treh mesecev - preveriti morate v kolektivni pogodbi kamor spadate. Nadomestilo se refundira od 31 delovnega dne naprej. Takrat se osnova obračuna po predpisih ZZZS (povprečje preteklega leta) - podrobnejša navodila si poglejte na njihovi strani.
slava
Re: Poškodbe pri delu 100%
Ni treba, pošljite jim kopijo, original bolniški list (zadaj izpolnjen) pa pošljete na ZZZS skupaj z zahtevkom.barbek napisal/-a:Zakaj bi mogla dat originalni bolniški list na davčno izpostavo?
Mirjana
Bolniška 100%
Hvala za odgovor. Sem prav obračunala.
Glede DURSa - ko sem imela nazadnje refundacijo, sem morala ob oddaji plač na izpostavo priložiti še originalni bolniški list, da se mi je referentka podpisala in žigosala z opombo poravnano - da nimamo nič obveznosti do DURSa.
Tokrat sem morala tudi nesti list tja, čeprav je bilo le par dni bolniške, ostalo redni delo in mi je na bolniški list naredila isto in mi ga vrnila.
Zato dvomi kdaj refundacija...
Hvala...
Glede DURSa - ko sem imela nazadnje refundacijo, sem morala ob oddaji plač na izpostavo priložiti še originalni bolniški list, da se mi je referentka podpisala in žigosala z opombo poravnano - da nimamo nič obveznosti do DURSa.
Tokrat sem morala tudi nesti list tja, čeprav je bilo le par dni bolniške, ostalo redni delo in mi je na bolniški list naredila isto in mi ga vrnila.
Zato dvomi kdaj refundacija...
Hvala...