Prosim za vašo pomoč.
Za zaposlene v podjetju smo kupili rekreacijsko opremo. Račun je bil izstavljen na naše podjetje, vendar bomo te stroške odtegnili pri njihovi plači. Zanima me naslednje; ali je pravilno, če podjetje zaposlenim izstavi račun z DDV jem? Kaj je z vstopnim davkom? Ali je neodbitni v tem primeru? Ali vodim to fakturo skozi prehodne konte?
Vnaprej hvala
prefakturiranje zaposlenim
Moderator: Mirko Zbačnik
Zakaj pa kredit? Na podlagi česa?
Jaz mislim, da gre tukaj preprosto za neke vrste "občasno" dejavnost trgovine. Podjetje kupi blago in ga proda naprej - res, da delavcem, a to je to.
Vstopni DDV bi si odbijala, plačala izhodni, pozorni bodite na ceno prodanega "blaga" - predvsem zaradi povezanih oseb (vsekakor ne jim prodat pod ceno). Nato pa terjatev zapirajte z odtegljajem pri plači.
Jaz mislim, da gre tukaj preprosto za neke vrste "občasno" dejavnost trgovine. Podjetje kupi blago in ga proda naprej - res, da delavcem, a to je to.
Vstopni DDV bi si odbijala, plačala izhodni, pozorni bodite na ceno prodanega "blaga" - predvsem zaradi povezanih oseb (vsekakor ne jim prodat pod ceno). Nato pa terjatev zapirajte z odtegljajem pri plači.