stanovanjski prispevek
Moderator: Mirko Zbačnik
stanovanjski prispevek
Zanima me, ali je s.p. dolžan plačevati v višini 2% stanovanjski prispevek od bruto plače za vsakega zaposlenega? (Kranj)
Branimira
Stanovanjski prispevek 2%
Ko bi vedela, za kaj gre,ne bi spraševala. Dobila sem le pošto od stanovanjske ustanove delavcev v obrti - OOZ Kranj, da ga moram plačati za zaposlene delavce. Ne navajajo pa na kakšni osnovi. Seveda jih bom poklicala, za kaj gre.
Branimira
Saj vas razumem, vendar, verjemite mi, prvič sem slišala za plačilo stanovanjskega prispevka s.p., sumila sem, da gre za kakšno območno uredbo oz. odlok - verjemite mi, tudi mene zanima. Ta formu je tudi namenjen, da si pomagamo medseboj, razrešujemo uganke take in take, ker sem verjela, da imate od nekod to pisno informacijo, zato sem vas tudi prosila za vir vaše informacije. Upam, da boste tudi nam posredovali pojasnilo, ki ga boste prejeli od omenjene stanov.ustanove iz OOZ Kranj. Skupaj smo močnejši, več glav več ve! Še veliko delovnih zmag ter lep pozdrav - TITA! Hvala vnaprej za informacijo!
Stanovanjski prispevek za delavce se plačuje na podlagi sklepa OOZ Kranj, plačuje se od bruto plače. Če je s.p. član te zbornice, potem je dolžan to plačevati.
Iz tega sklada lahko delavci potem pridobijo stanovanjski kredit.
OOZ Kranj je nekaj let nazaj imela tudi prispevek za izobraževanje, ne vem pa kako je sedaj.
LP
A
Iz tega sklada lahko delavci potem pridobijo stanovanjski kredit.
OOZ Kranj je nekaj let nazaj imela tudi prispevek za izobraževanje, ne vem pa kako je sedaj.
LP
A
Prispevki za izobraževanje in stanovanjski prispevek se plačuje v skoraj vseh obrtnih zbornicah v Sloveniji - vendar to plačujejo le tisti s.p., ki so člani obrtne zbornice in imajo zaposlene delavce.
Do konca leta 2006 smo navedeno nakazovali pri prispevkih na DURS, od 1.1.2007 naprej pa so za navadeno območne OZ odprle posebne račune kamor je potrebno to nakazovati.
Do konca leta 2006 smo navedeno nakazovali pri prispevkih na DURS, od 1.1.2007 naprej pa so za navadeno območne OZ odprle posebne račune kamor je potrebno to nakazovati.