Prosila bi za pomoč - upam, da se je kdo že srečal s tem in da mi lahko pomaga.
Torej, situacija je taka: d.o.o. je prodalo naložbeno nepremičnino. Za to nepremičnino je moral plačevati rezervni sklad (knjiženo imamo na 086). Zdaj pa me zanima sledeče: kam oz. kako naj poknjižim, da se znebim tega zneska na 086???
Vem, da bi bilo najbolj logično, da to poknjižim na 120/086 - kupec mora plačati za ta sklad - ker ga bo on dejansko užival. Problem pa je v tem, da je kupec naš zaposlen in smo se dogovorili, da se ta znesek pač prenese na njega - brez da ga on plača... POMOČ prosim!!
KnjiŽenje - rezervni sklad
Moderator: Mirko Zbačnik
KnjiŽenje - rezervni sklad
LP,
Fortun
Fortun
Re: KnjiŽenje - rezervni sklad
Ponovno odpiram to temo.
Ali že mogoče ve kdo odgovr na to vprašanje, kajti jaz razmišljam da bi poknjižila na enak način.
Ali že mogoče ve kdo odgovr na to vprašanje, kajti jaz razmišljam da bi poknjižila na enak način.
Terjatev za rezervni sklad, po stanovanjskem zakonu, se zapira:
- ali z opravljenimi deli, za katere je sklad namenjen (nastanek stroškov 4/086);
- pri prodaji nepremičnine pa zbrana sredstva ne preidejo na novega lastnika, saj le-ta niso prenosljiva (poglejte stanovanjski zakon), zato to upoštevate pri ugotavljanju dobička/izgube pri prodaji.
lp
- ali z opravljenimi deli, za katere je sklad namenjen (nastanek stroškov 4/086);
- pri prodaji nepremičnine pa zbrana sredstva ne preidejo na novega lastnika, saj le-ta niso prenosljiva (poglejte stanovanjski zakon), zato to upoštevate pri ugotavljanju dobička/izgube pri prodaji.
lp
Hvala za odgovor, je že pod streho