Pozdravljeni,
prvič se spravljam obračunavat plačo delavcu zaposlenemu pri s.p.
Nekako sem predvideval, da je izračun povem enak kot pri d.o.o.jih, pa me sedaj moti dejstvo, da moram samo na tri konte nakazat prispevke, razdeljene točno tako kot so pri nosilcu dejavnosti.
Nič mi ni jasno, kaj pa dohodnina? Ali ima kdo čas, da mi razloži tehnični potek obračuna.
Hvala vnaprej.
Izračun plače delavcu - zaposlen pri s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Da, tako je. Izračunana je popolnoma enako kot pri ostalih družbah, le da so prispevki zbrani na "konte". Kar se tiče davka in dohodnine, se obračuna ravno tako.
Prispevki su zbrani skupaj (iz in na bruto skupaj):
- SPIZ,
- zdravstveno zavarovanja - (poškodbe na delu, zdravstveno zavarovanje),
- ostalo (starševsko varstvo, zaposlovanje, dohodnin, davek).
Zaradi sklicev (kontov) za nakazovanje se morate zglasiti na davčni enoti v vašem kraju, kamor boste do 18. v mesecu posredovali plačilne liste delavcev, ter obračun davka na plače (za nosilca posredujete plačilne liste do 15. v mesecu).
Prispevki su zbrani skupaj (iz in na bruto skupaj):
- SPIZ,
- zdravstveno zavarovanja - (poškodbe na delu, zdravstveno zavarovanje),
- ostalo (starševsko varstvo, zaposlovanje, dohodnin, davek).
Zaradi sklicev (kontov) za nakazovanje se morate zglasiti na davčni enoti v vašem kraju, kamor boste do 18. v mesecu posredovali plačilne liste delavcev, ter obračun davka na plače (za nosilca posredujete plačilne liste do 15. v mesecu).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Hvala lepa!
Ali to pomeni, da vam vaš program omogoča pravilno sesštevanje po kontih? ali to delate na roke?
Ostalo smo že pridobili.
tole mi je jasno. Le izvedba neMirko Zbačnik napisal/-a:Da, tako je. Izračunana je popolnoma enako kot pri ostalih družbah, le da so prispevki zbrani na "konte".
Ostalo smo že pridobili.
Atos
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: