vložitev ovadbe zaradi goljufije

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sniffo
Novinec
Novinec

vložitev ovadbe zaradi goljufije

Odgovor Napisal/-a sniffo »

Ima mogoče kdo kakšen primer ali nasvet, kako se napiše ovadba? Kam jo poslat?

Stranka nam je dostavila potrdilo o plačilu, ki je bil dejansko samo potrdilo e-banke da je nalog vnešen.
Zadeva ni bila nikoli plačana, tudi po večkratnih opominih ne.
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Ne vem, kakšno ovadbo nameravate vložiti. Če vam je stranka poslala izpis iz banke, da je nalog vnešen, to še ne pomeni, da je plačan. Pri takih stvareh morate tudi vi biti previdni in list papirja ni še nikakršen dokaz, če nima pravilne vsebine.
Se bojim, da se vam bodo smejali... Iz osebnih izkušenj vam lahko povem, da so meni gsm aparat (pa ni bil kak poceni) ukradli in sem sumila (točno) kdo ga je ukradel, pa so se mi smejali, da oni nimajo časa za take stvari... Ker sem ustrajala, so mi vseeno "dovolili", da vzamejo podatke. A da ne bodo ničesar naredit... Če 8 mesecev jim je telefon praktično padel v roke, pa so me poklicali, da so ga našli - seveda je bil pri osebi, za katero sem sumila, da ga je ukradla.
To so pa naši policisti in kriminalisti.
Probat pa ni greh.
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

Ovadbo za sum poslovne goljufije podate na najbližjo policijsko postajo.
Ovadbo lahko podate pisno ali usno. Policija je po uradni dolžnosti obvezna zadevo preiskati in zadevo lahko ali ne posreduje na tožilstvo, katero odloča ali bo zadevo posredovalo na sodišče. Za pripravo ovadbe ni potrebno da ste pravnik. Napišite ali povejte s svojimi besedami za kaj gre. S ovadbo tudi nimate nobenih stroškov.
S tem kar Bee trdi, se ne strinjam. Imam pozitivne izkušnje s policijo in tožilstvom, in so poskrbel da sta dva "podjetnika" zaradi goljufij obsojena, tretji pa je na enaki poti. Pričakujte da bo zadeva trajala in da boste večkrat udeleženi sojenj kot priča. Izgubiti nimate nič, lahko samo dobite.
Za dolgotrajnost postopkov pa nista odgovorni policija in tožilstvo, ampak sodišča.

LP :twisted: :twisted: :twisted:
sniffo
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a sniffo »

Zakaj bi se smejali?
Res je naša napaka, da smo na podlagi napačnega potrdila izdali blago. Ampak to je tudi vse.
Stranka nam je potrdilo dostavila z namenom, da izkaže, da je bila zadeva plačana. Seveda nikoli ni bila, kljub telefonskim klicem in pisnim opominom. Vedno znova sama izmikanja.
Če to ni goljufija, potem tudi ne vem kaj je.
Odgovori