Poslovno leto

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
iren-a
Začetnik
Začetnik

Poslovno leto

Odgovor Napisal/-a iren-a »

Pozdravljeni!
Glede na to, da v zakonu o gospodarskih družbah piše, da je poslovno leto lahko različno od koledarskega leta, me zanima, če ima kdo izkušnje s tem?
Do zdaj smo imeli poslovno leto od 1.1. do 31.12, pa me zanima ali je to možno spremeniti in kje naj se sploh lotim?
Vsaka informacija bo prišla prav :wink:
Hvala!
ajnos
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ajnos »

joj, to vam pa odsvetujem, razen če to od vas ne zahtevajo lastniki iz tujine. ne delajte si dodatnih težav tam, kjer država tega ne zahteva.

LP
A
iren-a
Začetnik
Začetnik

Nihče nič ne zahteva od nas, vendar bi bilo za nas vseeno ugodneje, če bi poslovno leto zaključili 30.6.
Zakaj bi nam to predstavljalo dodatne težave? Je v takšnih primerih vse bolj komplicirano? Jaz sem mislila, da ostane vse isto, samo čas oddaje bilanc se spremeni...ali se motim?
iren-a
Začetnik
Začetnik

Pozdravljeni še enkrat!
Kljub temu, da nisem dobila primernega odgovora, bi še enkrat vprašala eno stvar glede spremembe poslovnega leta.
Vsi ostali postopki so mi jasni...se pravi, družba mora najprej sprejeti sklep o spremembi poslovnega leta, baje je priporočljivo da se to uredi pri notarju ali odvetniku. Zanima me samo, če kdo slučajno ve, ali je potrebno to spremembo vpisati v sodni register? Nikakor ne morem priti do teh podatkov :(
Za spremembo davčnega obdobja, pa je tako, da je potrebno davčni organ 45 dni pred spremembo pisno obvestiti o spremembi davčnega obdobja, na podlagi tega obvestila potem v davčnem registru označijo spremembo davčnega obdobja. Pa še ta ovira je: davčnega obdobja ne smeš spreminjati tri leta.
No to je samo za informacijo, mogoče bo komu prihranilo čas.
Lep pozdrav.
Odgovori