Katera izobraževanja so/niso upravičena

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Oven
Nov član
Nov član

Katera izobraževanja so/niso upravičena

Odgovor Napisal/-a Oven »

Zanima me, kako se upraviči kakšno malo bolj "eksotično" izobraževanje v zasebnem zavodu.

Primer: rad bi, da se zavod na dolgi rok začne ukvarjati tudi z video produkcijo. Poleg nabave nekaj osnovnih sredstev (kamera itd.), bi bilo dobro, da se udeležim tudi tečaja režije. Ampak tovrstna izobraževanja so večinoma namenjena fizičnim osebam. Pričakujem, da bo prodajni krog dolg, lahko da tudi več kot leto dni ne bom imel projekta s tega področja. Ali se tovrstno izobraževanje vseeno lahko upraviči in prikaže kot strošek?

Podobno je tudi na še enem drugem področju - področje letalstva. Gre za visoko tehnološko področje, kjer lahko traja nekaj let, preden dobiš kako naročilo. V vmesnem času se izobražuješ, vlagaš v razvojne projekte, ki služijo zgolj kot referenca ... in ponovno se pojavi vprašanje - ali se lahko upraviči strošek, da recimo jaz kot direktor (in edini redno zaposleni), opravim šolanje za pilota, ter to prikažem kot strošek (gre za strošek cca. 7000 EUR v dveh letih). Podobno me zanima tudi ali bi lahko prevoz na letališče, kjer se izvaja takšno izobraževanje, prikazal kot potni strošek.

Za vsakršno mnenje ali namig se najlepše zahvaljujem.
mincek
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mincek »

Lahko to počnete, vendar imejte dokazila, da ste vlagali v posel in ne v svoj hobi (npr. shranjujte povpraševanja od potencialnih strank, ponudbe, ki ste jih pripravili, reklame, ki ste jih objavili, da bi pridobili posel, etc.)
Mincek
Odgovori