S.p. -izjava o vodenju posl. knjig v letu 2008

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
capa1
Računovodja
Računovodja

S.p. -izjava o vodenju posl. knjig v letu 2008

Odgovor Napisal/-a capa1 »

Zasebniki morajo do 31.12.2007 na DURS podati izjavo o vodenju poslovnih knjig za leto 2008. Pa me zanima, ali ste jo že oddali in kako se glasi - še vedno isti pogoji v tolarjih (ker se nanaša na leto 2006) ali je kje kak vzorec, ki je že v evrih. Pa tudi sklici na Uradne liste me zanimajo.
Seveda se mi mudi, da ja ne zamudim roka, ki pa se izteka.... :sodobren:

Hvala za vsako pomoč. Pa lepo se imejte!
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Pravilnik o poslovnih knjigah in drugih davčnih evidencah za fizične osebe , ki opravljajo dejavnost je bil v letu 2007 spremenjen, in sicer njegov 3. odstavek 1. člena (Ur.l.RS 52/2007):

Zavezanci morajo o izbranem sistemu vodenja poslovnih knjig (dvostavno ali enostavno) ob začetku poslovanja obvestiti pristojni davčni organ najpozneje v osmih dneh po začetku poslovanja. Zavezanci morajo o spremembi sistema vodenja poslovnih knjig obvestiti pristojni davčni organ najpozneje do 31. decembra tekočega leta za naslednje davčno leto. Med letom se izbrani sistem vodenja poslovnih knjig ne sme spreminjati.

Če v naslednjem letu ne boste spreminjali sistema vodenja poslovnih knjig, davčnega organa ne obveščate več.

LP
capa1
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a capa1 »

Hvala Slovan. Torej sem vsa ta leta po nepotrebnem obremenjevala Durs s to izjavo - saj imam že tretje leto enako vodenje poslovnih knjig.

No, vsak dan se kaj naučimo, a ne?

Lep dan še naprej :ssirok:
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Ne, niste jih obremenjavali po nepotrebnem, saj velja sprememba pravilnika šele od letošnjega leta (torej za sporočanje sprememb sistema vodenja v letu 2008 in naprej)!.

LP
Odgovori