mali davčni zavezanec

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Yuna
Začetnik
Začetnik

mali davčni zavezanec

Odgovor Napisal/-a Yuna »

Izstaviti moram račun malemu davčnemu zavezancu /društvo/.Ali pišem račun po 34. ali 35. členu in ali je potrebno namesto id številke
napisat pri naročniku davčno številko.
kaltrzic
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

Saj vse piše v 35. čl. Zakona o DDV.:D
Yuna
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Yuna »

Ne razumem zakaj po 35.členu, če pa spadajo društva med pravne osebe
in tem je potrebno izstavljat po 34. členu.
Darja_D
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Darja_D »

Glede na to, da je plačnik DDV naročnik oz. kupec, jaz razumem 34. člen zakona, da moramo navesti ID številko.
Sicer pa je tako, bolje da na računu piše preveč, kot premalo. Jaz bi izstavila račin v skladu z 34. členom.

Pozdrav, Darja
k4vu0234
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a k4vu0234 »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal Darja_D</i>
<br />Glede na to, da je plačnik DDV naročnik oz. kupec, jaz razumem 34. člen zakona, da moramo navesti ID številko.
Sicer pa je tako, bolje da na računu piše preveč, kot premalo. Jaz bi izstavila račin v skladu z 34. členom.

Pozdrav, Darja
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

:oops:
smo društvo in nimamo identifikacijske številke. Zanima me ali moram prejete račune, na katerem je naša ID zavrnit?
Hvala
willy
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a willy »

Račun lahko vsebuje več, kot je v zakonu zapisano. Ne sme biti pa brez vseh elementov, ki jih zakon zahteva. Jaz pišem račun v skladu s 34-členom ZDDV. V kolikor je kupec mali davčni zavezanec, ne napišem kupčevo Davčno številko ( ID št. oni nimajo). V kolikor pa želite zapisati njihovo davčno št. lahko napišete, vendar pazite, da ne napišete ID št. SI.... Lahko davčna šte.12345678.

Mini
Odgovori