sem samostojni podjetnik in zaposlujem invalida, za katerega med letom nisem plačeval prispevke za PIZ (po zakonu oproščeno plačila teh prispevkov)
Kako je z dostavo kontrolnih podatkov? Ali pri posredovanju podatkov za plačo posredujem celotne prispevke ali samo tiste ki so bili dejansko plačani ?
Prosim za odgovor!
invalid in kontrolni podatki
Moderator: Mirko Zbačnik
Sem klicala na DURS in so mi rekli da upoštevamo obračunane prispevke, torej polne.
Večji problem je ko mi ni nihče znal povedati kako pa je pri davčnem obračunu, ko je lastnik s.p.-ja zaradi invalid. upravičen do oprostitve prispevkov PIZ. Kaj recimo vpišem na prvo stran davčnega obračuna, kjer je potrebno vpisati prispevke zavezanca?
Večji problem je ko mi ni nihče znal povedati kako pa je pri davčnem obračunu, ko je lastnik s.p.-ja zaradi invalid. upravičen do oprostitve prispevkov PIZ. Kaj recimo vpišem na prvo stran davčnega obračuna, kjer je potrebno vpisati prispevke zavezanca?
Pozdravljeni vsi, zdaj sem pa malo zbegana glede teh kontrolnih podatkov za invalide, za katere smo oproščeni plačila prispevka PIZ. Sem tik pred oddajo kontrolnih podatkov, zdaj pa preberem, da je potrebno oddati za invalide obračunane prispevke, torej vse - in ne dejansko plačane. V lanskem letu sem oddala podatke za dejansko plačane prispevke (torej vse ostale razen PIZ), pa je bilo OK. Kaj je zdaj pravilno? Ve kdo kaj več o tem?