invalid in kontrolni podatki

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
MARJAN V
Začetnik
Začetnik

invalid in kontrolni podatki

Odgovor Napisal/-a MARJAN V »

sem samostojni podjetnik in zaposlujem invalida, za katerega med letom nisem plačeval prispevke za PIZ (po zakonu oproščeno plačila teh prispevkov)

Kako je z dostavo kontrolnih podatkov? Ali pri posredovanju podatkov za plačo posredujem celotne prispevke ali samo tiste ki so bili dejansko plačani ?

Prosim za odgovor!
CIPRESA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a CIPRESA »

Tudi mi imamo podobno situacijo za stranko, ki je zaposlovala invalida.
Moje mnenje je da pri kontrolnih podatkih upoštevamo le dejansko plačane prispevke, se pravi vse ostale razen PIZ.

Tudi jaz bi rada videla če bi kdo vedel kje kaj piše o tem, da imam dokumentirano.
sonjaz
Računovodja
Računovodja
Kraj: Savinjska

Odgovor Napisal/-a sonjaz »

In kako ste rešili situacijo? Tudi pri nas imamo takšen primer.

lp
CIPRESA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a CIPRESA »

Sem klicala na DURS in so mi rekli da upoštevamo obračunane prispevke, torej polne.

Večji problem je ko mi ni nihče znal povedati kako pa je pri davčnem obračunu, ko je lastnik s.p.-ja zaradi invalid. upravičen do oprostitve prispevkov PIZ. Kaj recimo vpišem na prvo stran davčnega obračuna, kjer je potrebno vpisati prispevke zavezanca?
sonjaz
Računovodja
Računovodja
Kraj: Savinjska

Odgovor Napisal/-a sonjaz »

Hvala cipresa. Za vaš primer pa je po mojem isto, vpišete znesek obračunanih prispevkov!
ajidila
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a ajidila »

Pozdravljeni vsi, zdaj sem pa malo zbegana glede teh kontrolnih podatkov za invalide, za katere smo oproščeni plačila prispevka PIZ. Sem tik pred oddajo kontrolnih podatkov, zdaj pa preberem, da je potrebno oddati za invalide obračunane prispevke, torej vse - in ne dejansko plačane. V lanskem letu sem oddala podatke za dejansko plačane prispevke (torej vse ostale razen PIZ), pa je bilo OK. Kaj je zdaj pravilno? Ve kdo kaj več o tem?
Odgovori