Pozdravljeni!
Zaposlila sem se v računovodskem servisu. Ker do sedaj še nisem imela primera nakupa n.pr. stanovanj za nadaljnjo prodajo, se obračam na vas. Vem, da se nabava knjiži v R-6. Kaj pa stroški, ki so nastali pri obnovi nepremičnine? Ali se za to nepremičnino računa tudi amortizacija?
Najlepša hvala že vnaprej za odgovore!
nepremičnine kupljene za prodajo
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Mogoče bi bile to naložbene nepremičnine, nekaj je že v bazi znanja: http://www.racunovodja.com/bazaZnanja/i ... %C4%8Dnine
Evidentirate jih na kontih skupine 01, amortizacija pa ne gre na stroške, pač pa direktno na odhodke. več je razvidno iz baze znanja.
Evidentirate jih na kontih skupine 01, amortizacija pa ne gre na stroške, pač pa direktno na odhodke. več je razvidno iz baze znanja.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Žal to ni to. Naložbene nepremičnine so takrat, ko se jih ima z namenom dajanja v najem. Tukaj pa firma kupi stanovanje, ga malo renovira in potem takoj (najkasneje v roku enega leta) naprej proda. Zato se ne vodi v R-0 ampak v R-6. Obratovalni stroški (elektrika itn.) se knjiži na skupino 412 in DDV se ne odbija. Zanima pa me, kako je z večjimi stroški, n.pr. renoviranjem kopalnice.
Kar se pa tiče amortizacije, jaz mislim, da se je ne računa. Nekdo pa mi je rekel, da se.
Vseeno hvala za odgovor
Kar se pa tiče amortizacije, jaz mislim, da se je ne računa. Nekdo pa mi je rekel, da se.
Vseeno hvala za odgovor