prefakturiranje

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Joji
Novinec
Novinec

prefakturiranje

Odgovor Napisal/-a Joji »

Pozdravljeni!

Prosim vas, če mi lahko kdo pomaga pri prefakturiranju. Prejmem račun od dobavitelja, poknižim del računa na strošek 4, del računa prefakturiram in knjižim na prehodni konto 19, odbijem si tudi davek. Izdan račun za prefakturiranje knjižim tudi na 19 in DDV.

Zanima me, če je to sploh pravilno, če je prav, da si odbijam DDV in potem ga tudi fakturiram naprej in če bi morala na fakturo napisati kakšno klavzulo. Kar se tiče prefakturiranja imamo medsebojno urejeno s pogodbo, kar tudi napišem na račun, samo baje bi morala biti še neka klavzula iz ZDDV, samo ne vem katera in kako je potem z DDV-jem.

Prosim za čimprejšnji odgovor. Hvala in lep pozdrav.
Joji
stanovanjska
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a stanovanjska »

Mi računa, ki je predmet prefakturiranja, absolutno ne knjižimo v strošek, temveč na prehodne postavke, tudi konto dobavitelja imamo ločen od rednih računov (npr. 22001). DDV se ne odbiva, temveč se na izdanem računu (ki gre tudi preko prehodnega konta) navede, da DDV ni obračunan temveč samo prikazan. Na računu, ki je predmet prefakturiranja, mora biti navedeno, kdo je prejemnik in plačnik računa, ter kdo je prejemnik storitve. Slednjemu se račun tudi prefakturira.
Odgovori