prijava prireditve - sazas

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
astras
Nov član
Nov član

prijava prireditve - sazas

Odgovor Napisal/-a astras »

Pozdravljeni!
Zanima me ali ve kdo ce je potrebno Sazas-u prijavit prireditev, ki ni imelo ne dobička, ne odhodkov, ne nic. Drustvo je bilo samo v bistvu moralni support in pa nekaj je storilo za reklamo prireditve (internetni brezplacni oglasi)..?
hvala
lp
...ce bil bi vedez, ne bil bi revez...
nelyka
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a nelyka »

tudi mene zanima ce je potrebno Sazas-u prijavit prireditev. Prosim napišite vaša mnenja če ste imeli kaj izkušenj s tem. Hvala

Lp n.
Lp ;-) Neli N.
gasilecsamo
Novinec
Novinec

prijava sazas-u

Odgovor Napisal/-a gasilecsamo »

Kolikor vem SAZAS za vsako prireditev, kjer se predvaja avtorska glasba, zahteva podatke: katere skladbe, kolikrat so bile izvajane, koliko časa in kdo so avtorji. To pomeni, da bi v bistvu izvajalci morali dati program izvajanja, oziroma bi nekdo od prirediteljev moral beležiti kaj se izvaja .Seznam izvajanih skladb je potrebno oddati SAZAS-u, da potem dobiš od njih račun. Prireditve ni potrebno prijaviti posebej temu "organu", ker sami pridobijo podatke o prijavljenih prireditvah (treba jih je namreč prijaviti na upravni enoti). Kolikor sem slišal, je najnižja tarifa cca 100 € (ne me držat za besedo!). So pa zelo vztrajni - zahtevke vztrajno pošiljajo. Društva morajo pri prijavljanju prireditev biti pozorna, ker se je že zgodilo, da je bil organizator kdo drug (občina, ali drugo društvo ...), zahtevek je pa SAZAS poslal društvu, ki je prireditev prijavilo. Tudi na tem področju je še po mojem mnenju precej nedorečenega.

LP, gasilec Samo
Odgovori