DDV obračun po šesti direktivi Sveta za nezavezanca

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tadey
Novinec
Novinec

DDV obračun po šesti direktivi Sveta za nezavezanca

Odgovor Napisal/-a tadey »

Podjetje ni zavezanec za DDV iz tujine Irska smo dobili račun brez DDV z opozorilom

*Skladno s členom 21.1(b) šeste direktive Sveta je prejemnik storitve obvezan poskrbeti za DDV na to storitev.

Zanima me ali moramo kljub temu da nismo DDV zavezanec plačati DDV za ta račun?

Lep pozdrav Tadej
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

Menim, da ste napisali premalo podatkov, ker ste napisali, da gre za storitev direktiva pa govori o pridobitvi.

V kolikor gre za pridobitev si preberite 2a točko 3. člena ZDDV -1 v povezavi s 3.4. in 8. odstavkom 20.člena ZDDV-1. Upam, da boste v teh členih našli odgovor.

Lp
marea
tadey
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a tadey »

Prebral sem si 2a točko 3. člena ZDDV -1 v povezavi s 3.4. in 8. odstavkom 20.člena ZDDV-1 vendar sem še vedno v dvomih.

Račun ki smo ga prejeli je vezan na oglaševanje na googlu. Oglasi so bili prikazani med iskalnimi zadetki.

Glede na to da je kraj storitve (klika) lahko po celem svetu in ni natančno definiran sem še vedno v dvomih ali moramo plačati DDV, kljub temu, da nismo zavezanec za DDV?
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

Se opravičujem, sem spregledala, da vaše podjetje ni zavezanec za DDV.
Kolikor je meni znano je storitev oglaševanja zajeta v 56.členu Direktive.

Moje razmišljanje je, da glede na prvi odstvek 76.člena ZDDV-1 in 155.člena PZDDV-1 ker gre za opravljeno storitev malemu zavezancu ni potrebno opraviti samoobdavčitve. Žal na to temo še nisem zasledila mnenja s strani DURS.

Upam, da se bo še kdo oglasil in podal svoje mnenje iz prakse.

Lp
marea
Odgovori