Novembra sem začela z popoldansko dejavnostjo (marketing) in sem decembra postala ddv zavezanec, prosim za nekaj pojasnil:
- lahko vodim knjige po enostavnem knjigovodstvu
-si lahko obračunam kilometrino, cestnine, dnevnice za osebni avto ki ni pisan na firmo
- kupila sem gps ali si lahko odbijem ddv
Popoldanec-nujno
Moderator: Mirko Zbačnik
odgovor popoldanski SP
- poslovne knjige vodite po sistemu enostavnega knjigovodstva dokler ne izponite pogoje za vodenje po sistemu dvostavnega knjigovodstva
- kilometrino si lahko obračunate za službena potovanja, ker se vozite s svojim vozilom ( če bi imeli službeno vozilo kilometrine ne morete obračunavati, ker se obračunajo stroški goriva, amortizacije.. voditi pa bi morali tudi evidenco prevoženih kilometrov v službene in privat namene.. )
- dnevnice si ne obračunavate, če je Vaša narava dela takšna da se vsak dan vračate v kraj kjer prebivate - praiznan samo strošek prehrane
- za nakup GPS si lahko odbijete DDV, če ste davčni zavezanec in imate pravilno izstavljen račun, se pravi na podjetje
Svetujem Vam, da obiskujete forum, kjer boste prišli do koristnih informacij
- kilometrino si lahko obračunate za službena potovanja, ker se vozite s svojim vozilom ( če bi imeli službeno vozilo kilometrine ne morete obračunavati, ker se obračunajo stroški goriva, amortizacije.. voditi pa bi morali tudi evidenco prevoženih kilometrov v službene in privat namene.. )
- dnevnice si ne obračunavate, če je Vaša narava dela takšna da se vsak dan vračate v kraj kjer prebivate - praiznan samo strošek prehrane
- za nakup GPS si lahko odbijete DDV, če ste davčni zavezanec in imate pravilno izstavljen račun, se pravi na podjetje
Svetujem Vam, da obiskujete forum, kjer boste prišli do koristnih informacij