Konec novembra sem od tebe dobila mnenje glede priznavanja stroškov nastalih ob uporabi OS, ki ga nimamo v knjigi niti v najemu-ni naš-ne sprašuj me zakaj.Zakaj stroški, ki nastanejo ob njegovi uporabi ne bi bili davčno priznani, če pa s temi stroški ustvarjamo prihodke?Amortizacije logično ni.
LP
slovan,prosim!
Moderator: Mirko Zbačnik
Če pogledate odgovor/mnenje v novembru, potem postanejo vprašljivi stroški, ki nastanejo pri vzdrževanju stroja, ki ni vaše osnovno sredstvo (rezervni deli ipd). Stroške, ki so povezavi z delovanjem stroja (energija..., maziva, orodja za izdelavo proizvodov ipd).) ni težko povezati s stroški, ki nastanejo pri izdelavi proizvodov/storitev. Zato sem vam predlagala, da sklenete pogodbo o brezplačni uporabi. Ali pa imate kakšno drugo dokazilo, da imate sredstvo v uporabi (reverz podjetja, ki vam daje stroj v uporabo ipd.).
Res je, tudi prva vrsta stroška je potrebna (brezplačna uporaba sredstva) zato, da nastanejo obdavčljivi prihodki. Le nekakšno dokazilo o tem morate imeti. Pri tem upoštevajte, da je to le moje mnenje.
LP
Res je, tudi prva vrsta stroška je potrebna (brezplačna uporaba sredstva) zato, da nastanejo obdavčljivi prihodki. Le nekakšno dokazilo o tem morate imeti. Pri tem upoštevajte, da je to le moje mnenje.
LP
Popolnoma prav imate. Če ne dvomite, ravnajte tako in jih upoštevajte tako, kot ste se odločili. Dokazovanje upravičenosti vseh stroškov je tako na strani davčnega zavezanca.
Na forumu izmenjujemo mnenja, ne pa uradna stališča. Če želite uradno stališče, prosite za pisno mnenje davčni urad. Samo v tem primeru, se kasneje lahko sklicujete na "papir", kjer so vam tako svetovali. V vseh drugih primerih pa je odločitev popolnoma vaša in tudi dokazovanje upravičenosti je na vaši strani.
Lep in sončen vikend!
Na forumu izmenjujemo mnenja, ne pa uradna stališča. Če želite uradno stališče, prosite za pisno mnenje davčni urad. Samo v tem primeru, se kasneje lahko sklicujete na "papir", kjer so vam tako svetovali. V vseh drugih primerih pa je odločitev popolnoma vaša in tudi dokazovanje upravičenosti je na vaši strani.
Lep in sončen vikend!