datumi na računih

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tomazb
Novinec
Novinec

datumi na računih

Odgovor Napisal/-a tomazb »

Na osnovi 34. čl. ZDDV je potrebno na računu navesti datum odpošiljanja blaga oz. datum opravljene storitve. Zanima me ali je dovolj, da se kot besedilo ob datumu navede "Datum odpošiljanja blaga/opravljene storitve", ali pa je potrebno če gre za blago napisati "Datum dobave blaga" in pri storitvi "Datum opravljene storitve". Kaj v primeru, če je na računu oboje (blago in storitev)?
vesna1
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a vesna1 »

Pozdravljeni!

V ZDDV v 34. členu piše:

"7. <b>datum opravljene dobave blaga oziroma datum, ko je bila storitev opravljena</b> oziroma končana oziroma datum prejetega predplačila, če se ta datum lahko določi in je različen od datuma izdaje računa;"

Če jaz prav razumem je sedaj za obračun in upoštevanje vstopnega DDV pomemben DATUM OPRAVLJENE DOBAVE/OPR.STOR. (ta tudi odloča, kdaj obračunamo in plačamo DDV ter kdaj ga lahko upoštevamo kot vstopnega -ne več datum prejema račun. Vendar, ko sem šla pogledat na fakture prejete v maju sem našla le eno na kateri so se tega v resnici držali in so spremenili gornje (dat odpošiljatve/opr. stor. v dat. dobave/opr. stor.) Tudi naši programerji gornjega niso spremenili - na naših izdanih fakturah!!!
Kaj je torej prav - saj datum odpošiljatve ni isto kot datum dobave.

Ali kje piše, da je ok tudi datum odpošiljatve/ opravljene storitve in, mislim da je zakon več kot jasen..

Hvala in lep pozdrav.

vesna1
Odgovori