Spet nekaj novega

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
CIPRESA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Spet nekaj novega

Odgovor Napisal/-a CIPRESA »

"Izkazovanje davčnega odtegljaja v obračunu davčnega odtegljaja individualno po posameznem davčnem zavezancu"

Ali prav razumem da velja to za d.o.o.-je, kjer smo sedaj izkazovali davčne odtegljaje enotno za vse delavce na enem REK-obrazcu. Sedaj pa bo tako kot pri s.p.-jih potrebno izkazovati ločeno po delavcih, za vsakega posebej?

Če razumem prav, potem me zanima če kdo ve ali se bodo sedaj REK obrazci za d.o.o.-je pošiljali le še prek e-davkov, nič več na papirjih?

Hvala
grah
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a grah »

Tako je - le elektronsko. Z uvedbo teh REK obrazcev nam enkrat v prihodnosti več ne bo potrebno delati OBR M4 za ZPIZ.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Pa najbrž ne sedaj, ampak v najboljšem primeru 1.1.09 - če se ne bo zalomil razpis za kompletno rač. podporo DURS. lp
grah
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a grah »

Določen datum je s 1.7.2008 - Prehodna določba ZDavP-2. Edino kot pravi Starči, če jih ne zaj.......kaj drugega in bo vse skupaj preloženo.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Končno, bo tudi tu evidenca plačanih prispevkov na nivoju zaposlenih pri samostojnih podjetnikih in nosilcev dejavnsoti. :spomezik:

Pričakoval sem a ukrep in me ne preseneča!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori