V primeru da smo se zmotili in nismo pravilno posredovali kontrolne podatke za dohodnino (smo šele danes ugotovili da je bila pomota), ali lahko kakorkoli posredujemo nove podatke, glede na to da posredovanje prek e-davkov ni več mogoče?
Smo s tem že potencialni dobitniki kazni? Ali se nam je kljub vsemu še dopustno zmotiti v naši predragi državici? Mogoče kdo ve kaj več o tem?
Hvala
Napačna oddaja kontrolnih podatkov?
Moderator: Mirko Zbačnik
-
febo
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
-
Optimistka
- Računovodja

Vsi, ki delamo, tudi grešimo....
Jaz sem pa kljub celi strani opozoril, da treba poslati datoteke vrste "dat", najprej poslala kar tisto zazipano...
Me je kontrolorka sicer potolažila, da upoštevajo samo zadnjo prejeto verzijo in upam, da se podatki tam pri njih niso podvojili in da ne bomo izpadli neki milijonarji...
Cipresa, res je najbolje poklicati in vprašati.
Lep vikend želim,
M.
Jaz sem pa kljub celi strani opozoril, da treba poslati datoteke vrste "dat", najprej poslala kar tisto zazipano...
Cipresa, res je najbolje poklicati in vprašati.
Lep vikend želim,
M.
Ja starči predvsem čustveno je bilo mišljeno
Optimistka, jaz sem tule gor vprašala glede tega ali se pošlje zazipana ali tusta "dat", pa je bil odgovor da se pošlje zip datoteke
Tudi v navodilih ki sem jih potem prebrala je pisalo tole
Uvozite lahko samo komprimiran arhiv tipa ZIP, katerega
velikost ne presega 1MB. ZIP arhiv lahko vsebuje eno ali
več datotek, ki so v enem izmed v pravilniku navedenih
formatov. Z gumbom Prebrskaj izberite datoteko, ter
izpolnite ostale podatke (davčna številka, tip zavezanca,
varnostna koda) in kliknete Oddaj.
to sem prebrala tukaj:
http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.g ... OD2007.pdf
Sem pa za vse stranke pošiljala z uporabo certifikata in je normalno sprejel
Optimistka, jaz sem tule gor vprašala glede tega ali se pošlje zazipana ali tusta "dat", pa je bil odgovor da se pošlje zip datoteke
Tudi v navodilih ki sem jih potem prebrala je pisalo tole
Uvozite lahko samo komprimiran arhiv tipa ZIP, katerega
velikost ne presega 1MB. ZIP arhiv lahko vsebuje eno ali
več datotek, ki so v enem izmed v pravilniku navedenih
formatov. Z gumbom Prebrskaj izberite datoteko, ter
izpolnite ostale podatke (davčna številka, tip zavezanca,
varnostna koda) in kliknete Oddaj.
to sem prebrala tukaj:
http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.g ... OD2007.pdf
Sem pa za vse stranke pošiljala z uporabo certifikata in je normalno sprejel
-
Optimistka
- Računovodja

Ja, samo prek edavki.durs.si so hoteli imeti datoteko tipa "dat"....
Verjetno je odvisno, kako jim pošiljaš - na cd-ju mora ali disketi mora biti mogoče zazipana, kaj pa vem...
Prav na linku, ki ga navajaš, so pri oddaji s certifikatom navedeni tipi datotek, ki se jih lahko pošlje in tam je povsod končnica "dat" (glej navodila v prvem stolpcu levo v navodilih).
Bem, v ponedeljek bom poklicala kontrolorko, da mi preveri, če so dobili prav...
Lep dan,
M.
Verjetno je odvisno, kako jim pošiljaš - na cd-ju mora ali disketi mora biti mogoče zazipana, kaj pa vem...
Prav na linku, ki ga navajaš, so pri oddaji s certifikatom navedeni tipi datotek, ki se jih lahko pošlje in tam je povsod končnica "dat" (glej navodila v prvem stolpcu levo v navodilih).
Bem, v ponedeljek bom poklicala kontrolorko, da mi preveri, če so dobili prav...
Lep dan,
M.