Prevoz na delo
Moderator: Mirko Zbačnik
Prevoz na delo
Mi imamo zaposlenega delavca, ki živi in dela na istem naslovu. torej se mu ni potrebno voziti v službo samo z dvigalom se spusti nekaj nadstrojpij nižje. Naša računovodkinja mu je kljub temu obračunala prevoz na delo in nam razložila, da kljub temu da živi in dela na istem naslovu, se prevoz na delo mora plačati.
Zanima me ali kdo ve kaj več o tem?
Meni se namreč zdi, da izplačilo prevoza ni upravičeno, saj delavec s prihodom na delo nima nikakršnik stroškov.
Vnaprej hvala za odgovore.
Zanima me ali kdo ve kaj več o tem?
Meni se namreč zdi, da izplačilo prevoza ni upravičeno, saj delavec s prihodom na delo nima nikakršnik stroškov.
Vnaprej hvala za odgovore.
In zdaj postavimo vprašanje?? In kje je sedež njegovega delodajalca??
....3. člen......, če je mesto opravljanja dela vsaj en kilometer oddaljeno od delojemalčevega običajnega prebivališča....
in še eno?
Če je njegovo "delovno mesto" doma, potem je tudi v pogodbi o zaposlitvi določeno, da je to delo na domu....
LP
....3. člen......, če je mesto opravljanja dela vsaj en kilometer oddaljeno od delojemalčevega običajnega prebivališča....
in še eno?
Če je njegovo "delovno mesto" doma, potem je tudi v pogodbi o zaposlitvi določeno, da je to delo na domu....
LP
Imamo še eno poslovno enoto v Izoli, sedež podjetja je pa v Kranju. Računovodkinja je temu delavcu izračunala prevoz tako da je predpostavila da se on 5x na mesec pripelje iz Kranja v Izolo. Delavec pa cel čas dela v Kranju in se niti enkrat ni pripeljal v Izolo.
Torej bom morala spet obiskati računovodkinji in zahtevati nov izračun plače.
Obstaja kakšen zakon ali predpis, kjer bi pisalo da mu prevoz ne pripada, da pač imam en dokaz?
Najlepša hvala za vse odgovore.
Torej bom morala spet obiskati računovodkinji in zahtevati nov izračun plače.
Obstaja kakšen zakon ali predpis, kjer bi pisalo da mu prevoz ne pripada, da pač imam en dokaz?
Najlepša hvala za vse odgovore.
Ali vi dajete navodila vaši računovodkinji glede plač ali imate zato kakšnega nadrejenega?? Morda ima v tem primeru vaša računovodkinja kakšna navodila, koliko naj delavec prejme...
Saj se ve, da delodajalec za delavca določi bruto, za izplačilo pa določi koliko mora delavec dobit in potem se pač izračunavajo čudni potni stroški...in poti , ki jih dejansko ni.
lp
Saj se ve, da delodajalec za delavca določi bruto, za izplačilo pa določi koliko mora delavec dobit in potem se pač izračunavajo čudni potni stroški...in poti , ki jih dejansko ni.
lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Zavedajte se, da imate pravico do strokvnega in kvalitetnega računovodstva.
Če je to zunanje ali notranje, ni pomembno.
Kakšenkrat je bolj racionalna odločitev zunanje računovodstvo, saj naj bi bilo bolj strokovno (zaradi izobraževanja)... Pa poiskati si je potrebno tudi cenovno ugodno računovodstvo - ni namreč pravila, da držaja računovodstva so kvalitetnejša...
Če je to zunanje ali notranje, ni pomembno.
Kakšenkrat je bolj racionalna odločitev zunanje računovodstvo, saj naj bi bilo bolj strokovno (zaradi izobraževanja)... Pa poiskati si je potrebno tudi cenovno ugodno računovodstvo - ni namreč pravila, da držaja računovodstva so kvalitetnejša...