podjemna pogodba HELP

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
m25
Novinec
Novinec

podjemna pogodba HELP

Odgovor Napisal/-a m25 »

Hello,
sm še čisto nova tukaj ampak upam, da mi bo kdo lahko pomagal z nasvetom oz.pojasnilom.
Gostinec, bi rad zaposlil delavko preko podjemne pogodbe, ki bi mu enkrat na teden pomagala urediti "papirnate zadeve", kot so pisanje inkasov, vnos dobavnic...
Zanima me ali je to mogoče urediti preko podjemne pogodbe. Ta delavka ni zaposlena nikjer, prijavljena je na zavodu kot iskalka zaposlitve in noče imeti nobenih problemov, ki bi lahko nastali v zvezi s to pogodbo.

Za vaš odgovor oz. nasvet se vam zahvaljujem.

LP
Gordana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a Gordana »

Hm, tudi sama imam podoben "problem". Podjemna pogodba pač ne sme
imeti karakter delovnega razmerja, oz. kot so nam rekli na seminarjih,
naj bi se sklepala za dela, ki jih delavec opravlja popolnoma samostojno, in ne pod navodili delodajalca... o tem bi se dalo veliko diskutirati
Glede zavoda za zaposlovanje, je bilo pred leti določeno, da prejemki do 12.000,oo Sit neto, ne ukinjajo oz. zmanjšujejo pravico do denarnega nadomestila. Verjetno je znesek revaloriziran.
LP, Gordana
DARE
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a DARE »

Delovršna pogodba - podjemna p. je mišljena, kot jaz razumem, da delavec prevzame neko storitev, ki je enkratna in ne sme biti to delo dejavnosti podjetja.To so posli, ki ne sodijo v organiziran delovni proces delodajalca oz. za katerega delodajalec nima sistematiziranega del.mesta. Delavca lahko zaposlite tudi za 1 uro na teden! (To se mi zdi najbolj prav) Glej Obligacijski zakonik!
LP, Dare.
Odgovori