Predpisana izobrazba ... ?

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Vlade
Nov član
Nov član

Predpisana izobrazba ... ?

Odgovor Napisal/-a Vlade »

Oj,

Zanima me ali je kje določeno (zapisano) o predpisani izobrazbi za določena dela ? Recimo da registriras dejavnost servis racunalnikov

lp,
TITA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a TITA »

Obrnite se na vašo Obrtno zbornico ( s.p.) ali pa na GZS (družbe) ! LP-TITA
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

(Žal) ne, a mislim, da mora biti vsaj srednja, ekonomske smeri. A za bolj točne informacije se obrnite, kot je svetoval predhodnik.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Mirko, brez zamere - najbrž prevelika brzina (smo rekli v ranjki JLA): spraševal je za servisiranje računalnikov (ne servisiranje računovodstva). lp
Vlade
Nov član
Nov član

Če bom dobil odgovor, bom verjetno razočaran ker bo zapisano, da potrebuješ potrebno izobrazbo, mojsterski izpit ali kaj drugega.

Kot vsi vemo so računalniške komponente narejene tako da pri pravilnem posegu vsak laik ve kako se temu streže. Vsak del dobi navodila kako se vstavi ipd.

Drugo je "šraufanje" in spajkanje po napajalniku, menjava kondenzatorjev, itd itd

Nekje sem zasledil da moraš imet za vzdrževalna dela na računalniških napravah pravo izobrazbo (elektrotehnik z poslovodskimi izkušnjami vsaj 3-h let; mojsterski izpit; ...)

Kaj porečete na to ?

lp,
Vlade
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

starči napisal/-a:Mirko, brez zamere - najbrž prevelika brzina (smo rekli v ranjki JLA): spraševal je za servisiranje računalnikov (ne servisiranje računovodstva). lp
To ni ravno lastnost dobrega računovodja - nepazljivo branje! Odgovarjal sem po pričakovanju, kajti veliko je bilo že govora o potebni izobrazbi naše branže. Res bo potrebno napraviti ta korak in povprašati. Brzina, ni vedno vrlina.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Vlade: Nekje sem zasledil da moraš imet za vzdrževalna dela na računalniških napravah pravo izobrazbo (elektrotehnik z poslovodskimi izkušnjami vsaj 3-h let; mojsterski izpit; ...) Kaj porečete na to ?

Bojim se, da je res tako (vsaj za fotografe tudi velja tako), Absurd pa je, da to velja samo za sp (ga enostavno ne moreš odpreti), ne pa za doo z enako dejavnostjo??? (pri katerih pa po novem sploh ni pomembno, kakšno dejavnost ima prijavljeno). Nadzor "cehov" za zagotovitev kvalitete je načelno sicer zaželjen, samo s tem, ko ne seže do doojev, pride do opisanega absurda.!lp
Vlade
Nov član
Nov član

Torej bomo drugo leto odprli doo :)

Po mojem je to zato da se obstoječi servisi zaščitijo, ker bi lahko kmalu ostali brez dela. Kvaliteta in odnos do strank je po večini na psu.

Hvala za odgovor.

lp,
Vlade
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Tudi s.p. lahko odpreš če nimaš prave izobrazbe. Po novem te nihče več nič ne vpraša. Za oboje. s.p.- je in do.o.o., je pa velja, da moraš če sam nimaš prave izobrazbe imeti nekoga s tako izobrazbo zaposlenega. To pa ugotavlja inšpekcija ob morebitnem pregledu.
Odgovori