pozabljen dobropis

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ajidila
Začetnik
Začetnik

pozabljen dobropis

Odgovor Napisal/-a ajidila »

Imam (za mene) zapleten primer knjiženja:
1. v septembru 2007 smo izdali našemu kupcu finančni dobropis in kupec ga je tudi istega meseca potrdil
2. dobropis smo pozabili knjižit, prav tako ga nismo upoštevali v ddv obračunu
3. smešno je, da je tudi naš kupec pozabil vknjižit naš dobropis in si ga ni upošteval pri nakazilih
4. napako je kupec opazil šele januarja 2008 in dobropis upošteval pri plačilu računov šele v januarju 2008

Kako naj pravilno knjižim, da se mi bodo v bilanci ujemale terjatve do kupca in stanje ddv-ja ??
Če knjižim potrjen dobropis v leto 2007, se mi že takrat zmanjšajo prihodki ddv in kupci, kupec pa je dobropis upošteval šele januarja...
Nastane razlika med saldakonti in glavno knjigo ?! :kladivo: :nevem:
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

To da je Vaš kupec dobropis upošteval pri januarskem plačilu, ne pomeni da dobropis ni pravočasno knjižil. Poslovni dogodek je bil v 2007 in je pravilno da ga knjižite v l. 2007, DDV pa upoštevajte v obračunu za januar 2008. Na koncu 2007 bo nastalo dejansko stanje na kontih 1200,7620 in 2600. In ne mešajte stanje odprtih postavk in plačila le teh. ni nobenih razlik saldakonti in glavna knjiga.

LP :nenene: :nenene: :nenene:
ajidila
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a ajidila »

Dobropisa kupec ni knjižil, ker so me klicali, da se jim zdi, da je bil nek dobropis, pa ga pri njih nimajo; vse so preiskali pa ga niso našli in tudi knjiženega ga niso imeli. Ker ni bila to naša običajna poslovna praksa, smo to nekako, in ne vem zakaj in kako, oboji izpustili.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Ne glede na kupca - kot pravi febo. lp
Odgovori