še enkrat o ID za DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
še enkrat o ID za DDV
Enkrat za vselej prosim...
Ali mora dobavitelj navesti našo ID za DDV ali ne?(Smo davčni zavezanci.)
Nekateri zavračajo račune, na katerih je le-ta navedena, drugi pa zato, ker je ni...
Pomoč, prosim...
po možnosti z utemeljitvijo (je 34.čl.ZDDV dovolj!?)
Ali mora dobavitelj navesti našo ID za DDV ali ne?(Smo davčni zavezanci.)
Nekateri zavračajo račune, na katerih je le-ta navedena, drugi pa zato, ker je ni...
Pomoč, prosim...
po možnosti z utemeljitvijo (je 34.čl.ZDDV dovolj!?)
V skladu z 34. členom ZDDV mora biti ID št. kupca navedena, če je naročnik oz. kupec plačnik DDV oz. je bilo blago dobavljeno v skladu z 31.a členom.
Jaz si to razlagam tako:
Če gre za samoobdavčitev, torej je dobavitelj iz EU, potem ID mora biti napisana.
Če je dobavitelj iz SLO, potem je plačnik DDV dobavitelj, in bi po mojem zadostovala davčna številka.
Sicer pa mislim, da ni narobe če je ID številka navedena, torej po mojem bolje DA kot NE.
Jaz na vseh fakturah slovenkim kupcem napišem ID št.
Še kakšno mnenje?
Darja
Jaz si to razlagam tako:
Če gre za samoobdavčitev, torej je dobavitelj iz EU, potem ID mora biti napisana.
Če je dobavitelj iz SLO, potem je plačnik DDV dobavitelj, in bi po mojem zadostovala davčna številka.
Sicer pa mislim, da ni narobe če je ID številka navedena, torej po mojem bolje DA kot NE.
Jaz na vseh fakturah slovenkim kupcem napišem ID št.
Še kakšno mnenje?
Darja
Pri nas pa imamo drug problem:
Imamo stranko, ki ni zavezanec z ID številko, torej nezavezanec. Zanima nas, če je potrebno tudi na njegovih izdanih računih pisati ID za kupce? Po 96.členu pravilnika ne, davčna se tudi sklicuje na ta člen, njegovi kupci pa komplicirajo! Prosim za vaše mnenje. Hvala!!!:D
vlasta skrinjar
Imamo stranko, ki ni zavezanec z ID številko, torej nezavezanec. Zanima nas, če je potrebno tudi na njegovih izdanih računih pisati ID za kupce? Po 96.členu pravilnika ne, davčna se tudi sklicuje na ta člen, njegovi kupci pa komplicirajo! Prosim za vaše mnenje. Hvala!!!:D
vlasta skrinjar
Pri prometu znotraj Slovenije navaja prodajalec svojo ID številko (če je zavezanec za DDV) ali davčno številko (če ni zavezanec za DDV). Obvezni podatki kupca so naziv in sedež. ID številka kupca se navaje le pri dobavah znotraj EU, ko davek ni obračunan. Je pa tudi pri nas problem da je nekaj kupcev zavrnilo račune ker ni bilo njihovih ID številk. Za splošen mir smo račune dopolnili (ampak samo tistim ki so to zahtevali).
LP
Nataša
LP
Nataša
ojla!
Naše podjetje sodeluje s kmeti. Med njimi naj bi bilo nekaj več ko 10 davčnih zavezancev. Prejšnji teden pa sem jim poslala dopis v katerem sem jih prosila naj mi pošljejo novo odločbo o id za ddv, ki naj bi jo prejeli od DURS-a. Več izmed njih jih trdi, da te odločbe niso dobili... in sedaj ne vem kako jih naj vodim in kako naj napišem račun (ali z davčno številko ali z id za ddv: SI....) in tudi ne vem ali jih naj vodim kot davčne zavezance ali kot končne potrošnike... Oni trdijo, da so davčni zavezanci in da naj jim pišem račun z id za ddv... jaz pa mislim, da če niso dobili odločbe niso davčni zavezanci... Kaj vi mislite?
Naše podjetje sodeluje s kmeti. Med njimi naj bi bilo nekaj več ko 10 davčnih zavezancev. Prejšnji teden pa sem jim poslala dopis v katerem sem jih prosila naj mi pošljejo novo odločbo o id za ddv, ki naj bi jo prejeli od DURS-a. Več izmed njih jih trdi, da te odločbe niso dobili... in sedaj ne vem kako jih naj vodim in kako naj napišem račun (ali z davčno številko ali z id za ddv: SI....) in tudi ne vem ali jih naj vodim kot davčne zavezance ali kot končne potrošnike... Oni trdijo, da so davčni zavezanci in da naj jim pišem račun z id za ddv... jaz pa mislim, da če niso dobili odločbe niso davčni zavezanci... Kaj vi mislite?