Pozdravljeni,
kje dobim bruto osnovo za izračun refundacije pri s.p.-ju?
novinec pri teh izračunih
Hvala
lp
refundacija s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Ali se lahko še jaz priključim?
Če sem na bolniški več kot 30 delovnih dni, kaj moram narediti?
Konkretno: V januarju sem bila na bolniški 10 delovnih dni; sem naredila obračun prispevkov, ki sem mu priložila original bolniški list in poslala na DURS, in normalno plačala. Pa so mi z ZZZS zavrnili, češ, da ni 30 dni. Sem mislila, da DURS kaj prekontrolira ure , pa so kar poslali naprej na ZZZS.
Sedaj v februarju pa sem cel mesec na bolniški, vendar to skupaj z januarjem še ne bo 30 del. dni. Kaj moram narediti?
Ali naredim normalen obračun in odvedem prispevke?
Ali počakam, da se bolniška zaključi- to bo sredi marca?
Ali moram v tem času prispevke normalno obračunat in plačat, pa mi potem vrnejo, ali nič ne plačam?
Te stvari mi res niso jasne, zato prosim za razlago in napotek.
Hvala
Če sem na bolniški več kot 30 delovnih dni, kaj moram narediti?
Konkretno: V januarju sem bila na bolniški 10 delovnih dni; sem naredila obračun prispevkov, ki sem mu priložila original bolniški list in poslala na DURS, in normalno plačala. Pa so mi z ZZZS zavrnili, češ, da ni 30 dni. Sem mislila, da DURS kaj prekontrolira ure , pa so kar poslali naprej na ZZZS.
Sedaj v februarju pa sem cel mesec na bolniški, vendar to skupaj z januarjem še ne bo 30 del. dni. Kaj moram narediti?
Ali naredim normalen obračun in odvedem prispevke?
Ali počakam, da se bolniška zaključi- to bo sredi marca?
Ali moram v tem času prispevke normalno obračunat in plačat, pa mi potem vrnejo, ali nič ne plačam?
Te stvari mi res niso jasne, zato prosim za razlago in napotek.
Hvala
Naredite normalni obračun in plačajte na DURS prispevke. Šele če bo v marcu še bolniška in bo ta več kot 30 delovnih dni do takrat naredite sorazmerni obračun prispevkov od tega datuma dokler traja bolniška pa napišete samo ure v breme SPIZ in original bolniški list, ki mora biti podpisan in Odločbo komisije in seveda vašo št. TRR pošljete na DURS in vam bodo nakazali refundacijo.
Refundacija je pri bolniški šele po 30 delavnih dneh.
Refundacija je pri bolniški šele po 30 delavnih dneh.
Re: refundacija s.p.
Da se pridruzim - kako se izracuna osnova za ˝refundacijo˝ - zadnjih 12 mesecev, prejsnje koledarsko leto. Na internetu sem nasel razlicne informacije.PEPA28 napisal/-a:Pozdravljeni,
kje dobim bruto osnovo za izračun refundacije pri s.p.-ju?
novinec pri teh izračunih
Hvala
lp