Pozdravljeni,
zanima me. kateri so predpisani obrazci za zasebne zavode za oddajo davčnega obračuna? Zanime me tudi, če moram oddati davčni obrazec, ker gre ves prihodek na poslovni izid za prenos v naslednje leto? Kot sem razbrala po forumu, je potrebno davčni obračun oddati do 31.03.
Hvala za odgovore,
LP
Zaključek leta - zasebni zavod
Moderator: Mirko Zbačnik
Davčni obračun za zasebne zavode (neprofitne organizacije zasebnega prava) je enak, kot velja za gospodarske družbe/društva/zadruge..... Obračun je treba oddati do 31.03., četudi prenašate presežek prihodkov v naslednja leta, saj v obračunu prikazujete vse prihodke, izločite prihodke iz nepridobitne dejavnosti, ostanejo vam prihodki iz pridobitne dejavnosti, ki so obdavčeni po Zakonu o davku od dohodkov pravnih oseb (9. člen zakona). Ugotovljena višina davka vpliva tudi na presežek prihodkov, ki ga morate upoštevati v izkazu poslovnega izida (tega pa oddate AJPES-u do 28/29. februarja)!!!
Kolikor v letu 2007 ne bo prihodkov iz pridobitne dejavnosti, morate davčni obračun kljub temu oddati (pač izpolnite skupne prihodke in v isti višini so prihodki iz nepridobitne dejavnosti - enako pri odhodkih; davčne osnove ni).
Poglejte tudi Pravilnik o opredelitve pridobitne in nepridobitne dejavnosti, ki je objavljen v Ur.l.RS št. 109/2007.
LP
Kolikor v letu 2007 ne bo prihodkov iz pridobitne dejavnosti, morate davčni obračun kljub temu oddati (pač izpolnite skupne prihodke in v isti višini so prihodki iz nepridobitne dejavnosti - enako pri odhodkih; davčne osnove ni).
Poglejte tudi Pravilnik o opredelitve pridobitne in nepridobitne dejavnosti, ki je objavljen v Ur.l.RS št. 109/2007.
LP