Zaposlitev za določen čas 6. mesecev

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
KIKI****
Nov član
Nov član
Kraj: Kje poleti sije sonček:)

Zaposlitev za določen čas 6. mesecev

Odgovor Napisal/-a KIKI**** »

Prosim, če mi lahko pomagate. Ponuja se mi služba, sicer zaenkrat za določen čas 6. mesecev, potem pa sledi podaljšanje v kolikor me bodo obdržali.

Zanima me, ali mi pripada kaj regresa če me zaposlijo za 6. mesecev? In kdaj bi dobila izplačilo regresa če bi se zaposlila v mesecu marcu 08?

Ali mi pripada dopust in koliko? Delala bi 40 ur tedensko-torej 20 dni+2 otroka = 22 dni/2 11dni? In kdaj bi lahko sploh najprej izkoristila, če bi ga sploh loahko?

Zanima me zato, ker smo že rezervirali app za morje in seveda plačali in sicer v mesecu juliju.

Hvala za odgovore,

lp
oblak
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a oblak »

V času neprekinjenega delovnega razmerja do 6 mesecev si upravičena do sorazmernega dela dopusta in regresa. Sorazmerni del dopusta je 1/12 celotnega dopusta (ki bi ti pripadal po šestih mesecih) za vsak mesec. 20 dni je minimalni dopust, potem še 2 dni za otroka, lahko, da ti pripada še kakšen dan za zahtevnost ali pogoje dela. Dopust koristiš v dogovoru z delodajalcem, na lastno izbiro lahko koristiš le trikrat po en dan in tri dni predtem obvestiš delodajalca. Pravtako si upravičena do sorazmernega dela regresa od najmanj višine minimalne plače, katerega izplačilo je do 1. julija tekočega leta, razen če je delodajalec v likvidnostnih težavah potem kasneje.
Odgovori