organizacija potovanj-izletov-ima kdo izkušnje?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Cmona
Začetnik
Začetnik

organizacija potovanj-izletov-ima kdo izkušnje?

Odgovor Napisal/-a Cmona »

Ima kdo izkušnje z organizatorji potovanj, izletov, po naročilu naročnika?

Mi lahko kdo napiše, kam naj se obrnem po informacijo o fakturiranju teh storitev?

Sem v dilemi, ker s.p. nosi sama vse stroške organizacije od hotelskih storitev, do gostinskih storitev, prevoznih storitev za skupine ki jih vodi na izlete in to za naročnika, sama pa nima dejavnosti recimo turističnih agencij... Verjetno ni prav, da potemtakem tudi izda račun za svoje storitve in celega obdavči z DDVjem, medtem ko naj bi od vseh stroškov upoštevala vstopni DDV.

Razmišljam, če bi mogoče morala specificirati na račun svoj zaslužek, odšteti vse stroške nastale pri tem projektu in obdavčit z DDVjem samo razliko v ceni?? In potem vsi ti stroški ne grejo nikamor ampak se samo vodijo evidenčno?!

Lepo lepo prosim za pomoč, kaj naj se obrnem za informacije ali kje piše kaj o tem?

Hvala in lep pozdrav!
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Tukaj boste našli odgovor:
http://www.uradni-list.si/1/ulonline.js ... dhid=81073
2. Posebna ureditev za potovalne agencije
47. člen
(storitve potovalnih agencij in organizatorjev potovanj)

Če pa nima dejavnosti turističnih agencij in kljub temu opravlja to dejavnost ( ni važno kdo je kupec ) pa dela v nasprotju z zakonom.
Cmona
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Cmona »

Hvala za odgovor, počasi mi vse postaja jasno. :)

V ZDDV-1 je to 97.člen in 36. člen v njenem primeru. Vsekakor pa bo mogla spremeniti glavno dejavnost.

lep pozdrav!
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Vsekakor pa bo mogla spremeniti glavno dejavnost

Pa ne samo to. Pridobiti bo morala tudi licenco za organizatorje potovanj. Na tem področju so pogoji kar strogi.
Odgovori