Pozdravljeni!
Podjetje (polni s.p.) sem odprl septembra 2007. Računovodske evidence si vodim sam po sistemu enostavnega knjigovodstva. Ker je dejavnost v storitvenem sektorju (spletno oglaševanje), do tega dne še nisem prejel prvega dohodka (riziko, ki sem ga bil pripravljen ob ustanovitvi sprejet), kajti v začetku so predvidene le in samo investicije v lastno oglaševanje (vzpostavljanje blagovne znamke, itd.).
In ker v računovodstvu nisem vešč, se obračam z naslednjimi vprašanji na Vas za pomoč pri izpolnjevanju poročila AJPES in Dohodnine 2007, ob naslednjih predpostavkah:
- prihodka iz poslovanja v teh mesecih nisem imel nobenega
- začetni strošek vzpostavitve spletne strani
- mesečni stroški poslovanja (telefon, internet)
- obveznosti do države (prispevek za socialno varnost in pavšalni znesek prihodka iz poslovanja)
Kako se v tem primeru izpolni obrazec za dohodnino in AJPES obrazec, ter kateri vloge je potrebno je potrebno predložiti in kam? Kot vidite, sem v tem aspektu res še zelen, zato je Vaša kompetentna pomoč še kako dobrodošla.
Za vse informacije se Vam že vnaprej najlepše zahvaljujem!
Prijeten dan še naprej,
Boštjan
Poročilo AJPES in Dohodnina 2007
Moderator: Mirko Zbačnik
Izpolnite bilance tako kot bi dosegali prihodke, le da bodo prihodki 0. Izpolnite torej obračun akontacije davka od dejavnosti (kjer bo pač negativen izid in davčna osnova 0), ki ga dostavite DURS, ter bilanco stanja in izkaz poslovnega izida, ki ju oddate na AJPES - oddaja na AJPES je možna samo v elektronski obliki. To pa je tudi vse, kar se tiče zaključnega računa za s.p..
Lep dan
Lep dan
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)