Regres

Odgovori
Kseja
Novinec
Novinec
Kraj: MARIBOR

Regres

Odgovor Napisal/-a Kseja »

Pozdravljeni!

Zanima me, koliko dni dopusta moram izkoristiti, da mi pripada celotni regres? V kratkem bom namreč menjala delodajalca. Pri sedanjem delodajalcu mi poteče pogodba maja. Po vsej verjetnosti sledi pogodba za nedoločen čas, enako tudi pri drugem, tako da, zaposlitev ne bo prekinjena. Regres bo verjetno že aprila in je višji kot pri drugem delodajalcu. Ne bi ga rada vračala, zato me zanima kako je z izplačilom regresa, če menjaš delodajalca?

Hvala za odgovor, Ksenija
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

Regres ni vezan na to, koliko dni dopusta boste dejansko izkoristili, ampak na sorazmerni del, ki vam pripada. Menim, glede na to, da boste pri sedanjem delodajalcu do konca maja, da vam pripada 5/12 regresa, 7/12 pa vam naj izplača drugi delodajalec. :idea:
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Drži ! Po spremembah ZDR velja sorazmernost. Dopusta in regresa vam pripada toliko kolikor mesecev ste zaposleni v posameznem podjetju.
talijam
Začetnik
Začetnik
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a talijam »

Kako pa je z regresom, če delovno razmerje poteče sredi meseca (v mojem primeru 17. maja)? Ali mi je delodajalec dolžan izplačati sorazmerni delež točno do datuma - 4/12 + delež za mesec maj - 1/12/2 (se pravi 1/24)?
Kako pa je z dopustom ( sorazmernih 11 dni, ker mi ga nočejo odobriti), pa tudi izplačati pravijo, da ga v javnem sektorju ne smejo :?:
Ali tako lahko prenesem dopust k novemu delodajalcu (grem pa v zasebni sektor)?
Slika
Odgovori