Zdravo,
mene pa zanima, ali kdo od vas, ki sodeluje na forumu, dela v podjetju. ki ima servisno dejavnost? Kako povrnete stroške serviserjem, ki pretežno delajo na terenu? Ali se prevoz od doma do prve stranke smatra kot prevoz na delo in od zadnje stranke do doma kot prevoz z dela - ali pa jim vse izplačate kot kilometrino. Na Zvezi računovodij so mi rekli, da je mogoče oboje, vendar mora imeti podjetje akt, v katerem piše, kako to obračunava in izplačuje. Jaz bi rada delala prav in direktorju pripravila vse možne variante, nato pa naj on odloči, katero bomo uporabljali in se tega držimo.
Prosim za pomoč.
LP
Martika
Prevoz na delo ali kilometrino
Moderator: Mirko Zbačnik
Po moje je vsak vožnja od doma ali na dom, privatna vožnja. Službena vožnja pa je od službe do stranke in nazaj do službe. Ali jim boste povrnili striktno stroške kilometrine ali pa bodo le ti nekako po predhodnem dogovoru zaradi nekompliciranja všteti v nekoliko višjo cene storitev pa je tudi poslovna odločitev. S tem, da jim kilometrina pripada samo, če vozijo lasten avto oz. ne vaš služben. Teoretično bi morala biti evidenca o prevoženih privatnih in prevoženih službenih kilometrih, ker mi ne moremo vedeti po katerih ovinkih se oni vozijo od stranke proti domu. Vendar ker teoretično ni tudi praktično je predvsem stvar konsenza, pavšalov in javno objavljenih kilometrin med kraji. Lp.