Sistemizacija v vrtcu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
20sonce07
Nov član
Nov član

Sistemizacija v vrtcu

Odgovor Napisal/-a 20sonce07 »

Pozdravljeni,
zanima me, kako boste po ZSPJS opredelili naslov del.mesta za vodjo finančno-računovodske službe: finančnik ali računovodja. Delavka ima VII/I stopnjo izobrazbe, za računovodjo je v novi KP za javni sektor predvidena VI ali VII/II stopnja, za finančnika pa VI in VII/I. Prosim za nasvet, kako v sistemizaciji opredeliti naziv tega delovnega mesta zaradi kasnejšega izplačila plače v skladu z ZSPJS, ko ga bomo začeli uporabljati in izobrazbo zaposlene (VII/I).
Naslednja zadeva, ki me zanima, pa je kombinacija del in sicer bi ena oseba z prej omenjeno izobrazbo, opravljala delo finančnika, računovodje in kadrovika v vrtcu. Ali ima kdo izkušnje s takšno kombinacijo, kaj naj damo v naziv delovnega mesta zaradi izplačila po ZSPJS oz. ali bi delavka v tem primeru dobivala tri plačilne liste - kot smo slišali na posvetih za ZSPJS??

Vsak nasvet mi bo dobrodošel, lep dan vsem!

Miny
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

Menim, da bi nam te dileme predvsem moralo rešiti ministrstvo za šolstvo in reči, katera delovna mesta in v kakšnem obsegu lahko zavod sistemizira, pa tudi ustanovitelj - lokalna skupnost - bi morala povedati, kaj bo financirala skozi ekonomsko ceno. Težko bomo sami določili sistemizacijo. Bi pa razmišljala v tej smeri, če delavka opravlja računovodska dela o polnem obsegu, potem naj ima to plačano, da je ob tem še kadrovnica - to pa je že presežek .... :ssram:
Odgovori