Pozdravljeni!
Prejeli smo račun od slov. podjetja, ki nam je opravilo prevoz na relaciji Slovenija- Rusija. Na računu so zapisali , da DDV ni zaračunan v skladu z e.)točko 1.odstavka 52.čl.ZDDV-1.
Ali je prav, da v DDV obrazec znesek vpišemo pod 33 / Oproščene nabave in pridobitve?
Hvala in LP.
Prevoz in 52.čl ZDDV-1
Moderator: Mirko Zbačnik
Pozdravljeni!
Zdaj sem pa mal zmedena: a lahko še enkrat:
če na prejetem računu piše (opravi se prevoz na relaciji Slov.-Rusija), da po 52.čl. ni DDV obračunan, gre v DDV obrazec v polje 33,
če na izdanem računu piše ta člen bi pa jaz po razlagah na seminarjih smatrala, da znesek ne gre v DDV knjigo?
kaj menite?Nujno prosim za odgovor.
LP
Zdaj sem pa mal zmedena: a lahko še enkrat:
če na prejetem računu piše (opravi se prevoz na relaciji Slov.-Rusija), da po 52.čl. ni DDV obračunan, gre v DDV obrazec v polje 33,
če na izdanem računu piše ta člen bi pa jaz po razlagah na seminarjih smatrala, da znesek ne gre v DDV knjigo?
kaj menite?Nujno prosim za odgovor.
LP
-
febo
Prejeti račun polje 33 - oproščene nabave
Izdani račun - polje 11 - dobave blaga in storitev.
Če so Vam na seminarju povedali da prevozna storitev ne gre v obračun DDV, so mislili na prevoze po EU, ko izstavite račun brez DDV in obvračun davka prevalite na prejemnika stiritve iz EU (3. odst. 27.čl.). V Vašem primeru gre za storitev prevoza povezano z izvozom blaga in ta promet gre v DDV-O polje 11.
LP

Izdani račun - polje 11 - dobave blaga in storitev.
Če so Vam na seminarju povedali da prevozna storitev ne gre v obračun DDV, so mislili na prevoze po EU, ko izstavite račun brez DDV in obvračun davka prevalite na prejemnika stiritve iz EU (3. odst. 27.čl.). V Vašem primeru gre za storitev prevoza povezano z izvozom blaga in ta promet gre v DDV-O polje 11.
LP