Dobropis leto 2007
Moderator: Mirko Zbačnik
Dobropis leto 2007
V letu 2007 ni bil knjižen dobropis. Kako ga lahko poknjižim v letošnjem letu??
lp
lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Kot"-" na 220, upoštevani DDV v "-" na 160. Niste navedli, Verjetno so bili to neki stroški (predpostavljam) pa za to popravite poslovni rezultat iz preteklih let ter ta znesek vnesite v davčno bilanco letošnjega leta (ne vem točne "vrstice" in če gre za d.o.o. in to predstavlja večji znesek, to razkrite v izkazu.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Ja, blago je bilo vrnjeno lani decembra. Inventura je seveda bila. Dobropis je bil potrjen na 31.12.2007, vendar ga računovodkinja ni zajela v otvoritev. Zgleda, da ga niti ni imela oz.ni prišel v njene roke. Zdaj nam je dobavitelj poslal obvestilo, in kopijo, da ga še nismo nikjer odbijali. Zdaj pa bi ga radi odbili in predvidevam, da ga je vsekakor treba poknjižit: Ali kako naj to naredim??
lp
lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Jaz mislim, da je bilo narejeno. Nisem pa prepričana, ker je lani to delal računovodski servis. Oz.tako je bilo..prevzeme je delala šefica sama. Potem pa račune dala računvodkinji. Ampak jaz sem sigurna, da računovodkinja tega dobropisa ni imela, ker ni nikjer knjićen v njenih podatkih. In, ker je bil izstavljen na 28.12.2007 in potrjen 31.12.2008 bi moral biti v otvoritvenem stanju kot odprti in neodštet. Pa ga ni.
lp
lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Jaz vidim več možnosti. Še vprašanje, ali se skladiščno stanje zaloge ujema z stanjem v GK?
Lahko da je bila izdaja blaga zabeležena in ker ste morebiti inventuro (kdaj ne vem) ste to stanje lahko popravili ob popisu. Lahko pa, da je bilo blago vrnjeno in izdaja ni bila zabeležena...
Na osnovi katerega dokumenta pa razbremenite zalogo, je to tudi izdan dobropis?
Lahko da je bila izdaja blaga zabeležena in ker ste morebiti inventuro (kdaj ne vem) ste to stanje lahko popravili ob popisu. Lahko pa, da je bilo blago vrnjeno in izdaja ni bila zabeležena...
Na osnovi katerega dokumenta pa razbremenite zalogo, je to tudi izdan dobropis?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Ja, g.Mirko...skladiščno stanje se ujema z stanjem v gk na dan 31.12.2008. Ne vem, kako so to naerdili...V glavnem jaz moram zdaj ta dobropis odšteti od enega plačila...pa bi rada to naredila z čim manj komplikacijami.
lp
lp