Pozdravljeni!
Spet imam eno vprašanje. Odprla sem s.p. in registrirala sem ga za več dejavnosti. Med drugim tudi za splošna gradbena dela in za računovodstvo. Včeraj pa sem dobila po pošti sklep o vpisu v obrtni register in par dejavnosti, ki sem jih registrirala ni v temu sklepu. Kaj to pomeni, da ne morem opravljati teh dejavnosti, ker ne izpolnjujem pogojev, ali je kakšna druga napaka?
Kaj mi predlagate? Naj se pozanimam kar na obrtni zbornici ali naj pokličem na Ajpes?
Kako je s kartico do Obrtne zbornice? Ali je pametno jo imeti ali ni potrebe? Kakšen je strošek s to kartico in ali s tem dobiš tudi revijo Obrtnik?
Kakšne so vaše izkušnje s to kartico oz. revijo?
Hvala in lep pozdrav.
Registracija s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Registracija s.p.
Lep dan.
Registracija s.p.
Dan.
Kako pa je s to članarino. A je letna, mesečna? A se splača biti član ali ne? Kakšne so vaše izkušnje?
A to pomeni, da lahko kljub temu opravljam tudi tiste dejavnosti, ki jih ni v obrtnem registru, torej računovodstvo in spl. gr. dela? Ali sem lahko kaznovana, ker so kakšne omejitve? Predvidevam, da lahko, ker če bi bile kakšne omejitve, se itak ne bi mogla registrirat oz. bi me opozorila, ko sem registrirala s.p.. Ali se mogoče motim?
Nataša.
Kako pa je s to članarino. A je letna, mesečna? A se splača biti član ali ne? Kakšne so vaše izkušnje?
A to pomeni, da lahko kljub temu opravljam tudi tiste dejavnosti, ki jih ni v obrtnem registru, torej računovodstvo in spl. gr. dela? Ali sem lahko kaznovana, ker so kakšne omejitve? Predvidevam, da lahko, ker če bi bile kakšne omejitve, se itak ne bi mogla registrirat oz. bi me opozorila, ko sem registrirala s.p.. Ali se mogoče motim?
Nataša.
Lep dan.
Opravljate lahko tiste dejavnosti, ki ste jih vpisali v poslovni register pri AJPESu.
Na obrtni zbornici vam bodo povedali, za katere dejavnosti in pod kakšni pogoji potrebujete licenco ali mojstrski izpit ali strokovni izpit (npr prevozi nad 3,5t imajo dod zahteve po licenci, avtomehanika po mojstrskem izpitu, osebne stor,...). Seveda pa še enkrat poudarjam, da je vse odvisno od primera do primera, zato se je potrebno posvetovati na OZ. Pomembno pa je tudi kaj je vaša osnovna dejavnost.
Članarina na OZ se fakturira v tromesečjih (nisem pa sigurna).
LP
A
Na obrtni zbornici vam bodo povedali, za katere dejavnosti in pod kakšni pogoji potrebujete licenco ali mojstrski izpit ali strokovni izpit (npr prevozi nad 3,5t imajo dod zahteve po licenci, avtomehanika po mojstrskem izpitu, osebne stor,...). Seveda pa še enkrat poudarjam, da je vse odvisno od primera do primera, zato se je potrebno posvetovati na OZ. Pomembno pa je tudi kaj je vaša osnovna dejavnost.
Članarina na OZ se fakturira v tromesečjih (nisem pa sigurna).
LP
A