Obračun nadur, malice in prevoza na delo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Diana13
Novinec
Novinec
Kraj: Brežice

Obračun nadur, malice in prevoza na delo

Odgovor Napisal/-a Diana13 »

Pozdravljeni. Prosim za pomoč: kolegica, ki plače in pritikline pri nas obračunava, dela ta obračun kar malo po domače, po sistemu , če si mi všeč ti dam, če ne pa ne... Pa me zanima, ali me lahko napotite na zakonodajo, kjer bi bili eksplicitno navedeni odgovori na naslednje dileme:
- kako je s stroški prevoza in malice, če delaš nadure in jih kasneje koristiš, kdaj se ti stroški obračunajo in izplačajo - ali takrat, ko si dejansko delal (in imaš takrat potem dve malici in prevoza ta dan, ali takrat, ko nisi prišel, ampak koristiš ure). Naj povem, da gre za sezonsko proizvodnjo - torej en čas delamo na polno, ure v plus, potem pa delamo minus tako, da ostanemo doma.
- kako je z dopusti - ali pri individualni pogodbi, ki je stara nekaj let, lahko popravi dopust-št. dni, glede na nove okoliščine (npr. otrok, leta, starost...)
- smo blizu letališča - potni str. za 2x prevoz na letališče in nazaj so veliko nižji, kot če na letališču plačamo parkirnino(zato me je peljal mož in me prišel iskat). Vendar mi je na obračunu zavrnila izplačilo dvojnih kilometrov, ker naj bi bilo to prepovedano - ali mi lahko kdo povedal, v katerem zakonu to najdem.

Skratka, ali obstaja kje zbrano, kako je treba plače obračunati, da bomo vsaj približno vedeli, ali dobimo, kar nam pripada?

Hvala že v naprej in lep dan!
Brskalnik (tako mi rečejo, ker nisem nikoli zadovoljna z neargumentiranim odgovorom... :roll: )
Odgovori