Pozdravljeni,
zanima me kako bi knjižili znesek avansa, ki je bil že črpan v mesecu aprilu, denar pa je bil polozen v mesecu juniju, ker se je denar zalozil v predalu in ga usluzbenka ni takoj polozila na racun podjetja. Tako pa je takoj naredila avansni racun in se je prav tako pri izdanem racunu crpal, ona je nato naredila knjizbo gotovine blagajne..kako naj zdaj stornira to..prav tako pa je rekla,da je brisala črpan avans...kaj je zdaj to posledicno za ddv?
Prosim za pomoc,ker je treba zadevo popravit. Ali se samo stornira knjizba plačila,ker je bil avans ze knjizen?
Hvala
Knjiženje avansa-blagajna
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Plačilo je bilo prek blagajne (knjiženje gotovinskega plačila), nato ste za potrebe DDV napavili avansni račun (račun za predplačilo), kasneje pa še izdali račun, ki je bil zaprt z računom za predplačilo (gotovinsko plačanim avansom). Gotovina, ki ste jo prejeli, pa je bila položena kasneje na TRR. Denar je bil dejansko na blagajni. To lahko vodite kljub dejstvu, da fizično ne obstaja...
Ne vidim problema, če gre za znesek pod 420 € - a sem prav razumel potek dogajanj?
Ne vidim problema, če gre za znesek pod 420 € - a sem prav razumel potek dogajanj?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: