sem v dilemi pa prosim za naslednje mnenje:
1.6.2008 sem zaposlil delavca, ki je bil nezaposlen oz. je bil na borzi, pa me zanima ali mu takoj pripada sorazmerni del regresa ali dobi pravico šele po šestih mesecih zaposlitve pri meni.
Hvala lep za pomoč in lep pozdrav !
Regres - zaposlitev nezaposlenega delavca iz borze
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Delavec je z vami v delovnem razmerju in mu pripadajo pravice iz ZDR ne glede na njegov predhodi status. Pravico do celotnega dopusta in s tem regresa bo pridobil po šestih mesecih, pred tem ni bil zaposlen in zato tudi ni prejel sorazmernega regresa pri predhodniku. V tem primeru bi mu pri vas pripadal sorazmeren del.
Sorazmeren del regresa pa mu pripada kljub neizpolitvi šestih mesecev, to je pogoj a pridobitev celotnega regresa. Torej je odvisno, za koliko časa sta sklenila pgodbo. Važna je dolžina (nad 6. mesecev) in ne to, ali je za določen ali nedoločen čas, ali se te pogodbe podaljšujejo. Važen je čas dela pri vas.
Sorazmeren del regresa pa mu pripada kljub neizpolitvi šestih mesecev, to je pogoj a pridobitev celotnega regresa. Torej je odvisno, za koliko časa sta sklenila pgodbo. Važna je dolžina (nad 6. mesecev) in ne to, ali je za določen ali nedoločen čas, ali se te pogodbe podaljšujejo. Važen je čas dela pri vas.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko