Izobraževanje ob delu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
masa078
Novinec
Novinec

Izobraževanje ob delu

Odgovor Napisal/-a masa078 »

Spoštovani, zaposlena sem v javni upravi in se v lastnem interesu izobražujem ob delu. zanima me če mi lahko kdo pove ali pošlje info. če mi pripada oz. koliko časa imam pravica do odsotnosti z dela za posamezni izpit, ker mi po pogovoru z našo kadrovsko službo to ni omogoočeno, razen da bi imela en dan neplačanega dopusta.
hvala za odgovor in lep pozdrav
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a metalica »

Mislim, da ne pripada ker ni v interesu delodajalca.
LP
a
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a a »

Pripada -
173. člen zakona o delovnih razmerjih

Na dan ko prvič opravljate izpit
čas za pripravo na izpit
Manca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Manca »

nekje v obrtniku (zdaj momentalno se ne spomnim v kateri številki obrtnikovega svetovalca) sem zasledila, da če se delavec izobražuje brez, da bi ga poslal delodajalec na izobraževanje, mu <b>ne pripada dopust.</b>

bilo je v rubriki vprašanja in odgovori. vem, da sem prebrala, ker se tudi sama izobražujem ob delu, ampak se ne spomnim v katerem je to blo.:oops: če se bom spomnila, bom pripisala, da ne bo samo v stilu "rekla kazala":D.

veliko sreče pri izpitih8-)

Manca
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

173. člen se veže na prejšnji, ki govori o napotitvi na izobraževanje. Moje tolmačenje 1. odstavka 173. člena (tudi v lastnem interesu)je, da delavecu pripada 1 dan za izpit vendar mora koristiti svoj redni dopust ali proste ure, se pravi mu je dovoljena odsotnost, kar pa ne pomeni, da je to plačani izredni oz. študijski dopust, ki bi mu pripadal po ZDR ali KP, če ga delodajalec napoti in sklene pogodbo z njim.
LP
masa078
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a masa078 »

najlepša hvala za informacije. tudi kadrovska služba mi je rekla, da bodo malo premislili in videli če bi se dalo, da bi dobila vsaj na dan izpita neplačani dopust, kar pa bi mi čisto odgovarjalo.
lep dan vsem skupaj.:)
Odgovori