posiljanje izpl.list preko e-davkov

Moderator: Mirko Zbačnik

zalaaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: ljubljana
Kontakt:

posiljanje izpl.list preko e-davkov

Odgovor Napisal/-a zalaaa »

spostovani

glede oddajanja plac preko e-davkov je veliko novosti...zanima me ko se odda rek 1obrazec preko e-davkov ali je potrebno oddajati tudi izplacilne liste za vsakega posameznega delavca pri s.p-jih? v cem je razlika med individualnimi reki in i-reki obrazci? :ssram:

kateri rek je potrebno izpolniti, ce imamo zaposlenega delavca iz tujine?

hvala za odgovore, lp
Zivljenje je lepo! :)
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Ne, ni potrebno oddajati plačilnih list...
Individualni rek in i-rek..je eno in isto....

Za tujca izpolnite isti rek...vendar označite pod šifro A004 ali je rezident ali ne in pod šifro A004a- označite dražvo rezidenstva.

Če se motim, naj prosim me kdo popravi.

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
zalaaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

hvala lepa za odgovor, upam da se niste zmotili... :D pozdrav
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Zalaa :
zanima me ali lahko oseba, ki ze ima svoj s.p. in odpira firmo prenese vredn.osn.sred.na firmo. kako to izvede in kaj vse j e potrebno priloziti k temu da je to dejansko to pravljeno - reseno upam da sem napisala dovolj jasno.

Zalaa, ob priliki pa ta podstavek že lahko zbrišeš! lp
zalaaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

Spostovani Starci!

Se vam ustregla :D

Imam pa se eno vprasanje. Danes smo preko e-davkov oddali rek obrazec. na davčni pa so mi rekli, da bi mogli oddati tudi analitski izpis - za vsakega delavca posebej izplacilno listo? :?: ocitno se bo oddajalo tudo izpla.liste.

Zanima pa me se nekaj ali bo na e-davkih lahko potekala oddaja rekov, kot pri prokliku? Ko se vnese npr dne 3.7.08 plačilo računa, toda zapadlost je 10.7.08 in se dejansko placilo izvede sele na datum zapadlosti? Nelogicno je, da nas bo vecina 15. v mesecu vnasali rek-e na e-davkih? :scool:

hvala lepa
sonja11
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Bohinj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sonja11 »

zalaaa napisal/-a:Imam pa se eno vprasanje. Danes smo preko e-davkov oddali rek obrazec. na davčni pa so mi rekli, da bi mogli oddati tudi analitski izpis - za vsakega delavca posebej izplacilno listo? :?: ocitno se bo oddajalo tudo izpla.liste.
Tole pa po moje ne bo držalo :?

V UL št. 64/2008 z dne 27.06.2008 je bil objavljen Pravilnik:
Pravilnik o dopolnitvi Pravilnika o vsebini in obliki obračuna davčnih odtegljajev ter o načinu predložitve davčnemu organu

ki v 2.a členu določa:

Šteje se, da je oseba, ki opravlja dejavnost in izplačuje plače in druge dohodke iz delovnega razmerja, dostavila davčnemu organu plačilne liste za pri njej zaposlene po prvem odstavku 16. člena Zakona o prispevkih za socialno varnost (Uradni list RS, št. 5/96, 18/96 – ZDavP, 34/96, 87/97 – ZDavP-A, 3/98, 106/99 – ZPIZ-1, 81/00 in 97/01 – ZSDP, 97/01), s tem ko je predložila davčnemu organu obračun davčnega odtegljaja od plač in drugih dohodkov iz zaposlitve, ki vključuje tudi izračun prispevkov za socialno varnost, izkazan individualno po davčnem zavezancu.

:D
zalaaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

Spostovana Sonja.

Nevem. Meni so na davcni rekli, da bom mogla popraviti in ponovno poslati... s priponko oz prilogo - kjer bodo tudi izpl.liste za posameznika.

To kar ste napisali oz. prepisali iz uradnega lista se razume kot da je rek obrazec dovolj :szaspan: :|
sonja11
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Bohinj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sonja11 »

Mogoče ste pa REK napačno oddali - samo skupne podatke brez analitičnega dela :?

Če piše v uradnem listu je 100% dovolj samo analitični del REK-a
zalaaa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

tako je . Oddali smo skupni rek. Analistkega izpisa - izplacilne liste za posameznega delavca pa ne. Torej je dovolj, ce se odda le analitki izpis brez skupnega reka :?: zdaj mini c ni vec jasno :? v vsakem primeru bomo ocitno mogli narediti popravek...
mačica
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mačica »

S 1.7. je tako, da morajo vsi pravni subjekti (podjetja IN s.p.-ji) oddajati REK obrazce preko portala e-davki. REK obrazec pa je sedaj sestavljen iz 2 delov:
- zbirni del, ki je zelo podoben staremu REK obrazcu z nekaj manjšimi dopolnitvami
- individualni del, v katerem so vsi podatki o odtegljajih po posameznem zaposlenem

Zaenkrat je bilo rečeno, da bo dovolj, če oddate samo zbirni del, saj DURS ni pravočasno zagotovil testnega sistema na edavkih in programerske hiše niso mogle testirati svojih produktov. Ampak bo pa treba nekoč v prihodnosti verjetno naknadno oddati individualne dele.

Individualni del nadomešča plačilne liste pri zasebnikih, vsi pa smo morali vsako leto oddati M4 obrazce in kontrolne podatke za dohodnino, kar pa naj bi v prihodnosti odpadlo. Leta 2009 še ne, ker so se iREK uvedli sredi leta in bo še treba poročati za leto 2008
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

A ni potrebno potem, ko bodo vspostavili možnost oddaje iREK-ov, le-te popravit tudi za nazaj, ker v julijo poročamo le na REK-ih?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Mirko Zbačnik napisal/-a:A ni potrebno potem, ko bodo vspostavili možnost oddaje iREK-ov, le-te popravit tudi za nazaj, ker v julijo poročamo le na REK-ih?
Jaz sem včeraj oddala i-rek preko e-davkov in je vse šlo ok.

lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Odgovori