račun - gostinske storitve
Moderator: Mirko Zbačnik
račun - gostinske storitve
Ali je z vidika davčnega prava dopustno pri zaračunavanju gostinskih storitev izstaviti račun brez natančne specifikacije, katere storitve so bile opravljene, npr. le z navedbo, da gre za gostinske storitve ter z ustrezno obračunanim DDV?
Kolikor je meni znano, je za to, da davčni inšpektor prizna stošek reprezentance, potrebna specifikacija na računu oz. je potrebno k
originalnem računu - če na njem piše gostinske storitve - pripeti račun iz registrske blagajne, kjer je napisana specifikacija računa.
Dobro je tudi, če na račun lastoročno pripišete, katerega poslovnega partnerja ste gostili,kar je potrebno za utemeljitev stroška.
Upam, da sem vam pomagala in lep pozdrav vsem bralcem foruma.
8-)
originalnem računu - če na njem piše gostinske storitve - pripeti račun iz registrske blagajne, kjer je napisana specifikacija računa.
Dobro je tudi, če na račun lastoročno pripišete, katerega poslovnega partnerja ste gostili,kar je potrebno za utemeljitev stroška.
Upam, da sem vam pomagala in lep pozdrav vsem bralcem foruma.
Najprej hvala za odgovore.
Tu gre za gostinca, ki sam opravlja storitve, pogosto pa gostje (predstavniki podjetij) ne želijo prejeti računa s popolno specifikacijo. Kako torej v tem primeru? Če gostinec izstavi tak (nepopoln) račun podjetje ne bo moglo uveljavljati teh stroškov kot stroškov reprezentance, kajne?
LP.
Tu gre za gostinca, ki sam opravlja storitve, pogosto pa gostje (predstavniki podjetij) ne želijo prejeti računa s popolno specifikacijo. Kako torej v tem primeru? Če gostinec izstavi tak (nepopoln) račun podjetje ne bo moglo uveljavljati teh stroškov kot stroškov reprezentance, kajne?
LP.