kaj mi je storiti?

Moderator: Mirko Zbačnik

MIŠKO
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

kaj mi je storiti?

Odgovor Napisal/-a MIŠKO »

Grozno-pozabila sem oddati kontrolne podatke za dohodnino za leto 2007 za eno vrsto dohodkov ( pogodbeno ) .To je ugotovila kontrolorka na DURS.Kako bom lahko popravila ?

Hvala in lep začetek vikenda.
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Svetujem samoprijavo, da se izognete plačilu kazni.
Podatke pa oddate vse na disketi ali CD.

Mirjana
MIŠKO
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Grem popravljat na e-davke -dodajat ali čisto zase popravek ?
MIŠKO
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Nisem še delala samoprijave-kako izgleda:obrazec,vloga ali...?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Dogovorite se z vašo eferentko za postopek samoprijave. Oddati morate nek formular - obrazec: Podatki v zvezi s predložitvijo obračuna davka na podlagi samoprijave (dobite ga na spletni strani DURS-a) .

Obrazec za izpolnitev podatkov je tu: http://www.uradni-list.si/files/RS_-200 ... 4-0000.PDF , zraven so navodila za izračun zamudnih obresti skladno z Zakonom o davčnem postopku.

Zraven dajte še dopis z obrazložitvijo in ne se sekirat preveč, ker napake se dogajajo in postopek samoprijave v tem primeru prav pride. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
MIŠKO
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

So popravki na disketi skupaj z ostalimi ( pravilno oddanimi ) podatki ali zgolj ta dohodek?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Kolikor jaz razumem samoprijavo (mogoče je niti ne prav), bi vložil popravek in če bi izkazoav še neplačano obveznost bi obračunal zamudne obresti, prištel bi 1 ali 2 % (verjetno bo 1%) k veljavni obrestni meri, to plačal ter to poročal v pmenjenem obrazcu.

Za vsak slučaj pa povprašajte referentko. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Vprašanje Miškot-a je: na kakšen način naj posreduje kontrolne podatke (ki jih je pozabil-a oddati do 31.01.2008 za leto 2007). Po vsej verjetnosti bodo izpisani na papirju, saj teh podatkov ni moč poslati pa e-davkih (jih je pa možno poslati z disketo!!!).

V konkretnem primeru ne gra za pozabljen obračun davčnega odtegljaja in posledično za samoprijavo po Zakonu o davčnem postopku, temveč le za podatke o izplačanih dohodkih za leto 2007. Prejemnik dohodkov je najbrž dobil te podatke in je lahko še pravočasno oddal ugovor zoper informativni izračun dohodnine (saj davčni organ ni imel podatka o teh dohodkih in jih zato ni mogel vključiti v informativni izračun). Kolikor pa tega ni storil, mora vložiti samoprijavo prejemnik dohodkov.

LP
MIŠKO
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Ja,Slovan-točno to.Jaz sem pozabila oddati kontrolne podatke (izplačevalec), prejemnik pa pač ni dobil inform.izračuna dohodnine in bo on moral narediti samoprijavo.

Lep dan
MIŠKO
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Slovan, ali oddam zgolj izpis - na disketi in papirju - za ta pozabljen dohodek ali skupaj z vsemi dohodki ?

LP
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Zagotovo zakon predvideva tudi kakšno kazen za neoddane kontrolne podatke - zato samoprijava.

Mirjana
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Kdo pa nosi tu odgovornost (plača amudne obresti) - ali bi bilo dobro, da le-te poravna podjetje?
Mirko Slika
Odgovori