Prosim za pomoč, od svojega dobavitelja sem prejela fakture na katerih se sklicuje DDV NI OBRAČUNAN po točki c) odstavka (6). člena ZDDV-1
- prefakturira mi račun od domačega dobavitelja za gorivo
- prefakturira mi nabavo drobnega inventarja in orodja od domačega
dobavitelja
- prefakturira mi plačano cestnino v tujini
Menim, da se na točko lahko sklicuje samo pri prefakturiranju cestnine.
Ali pravilno razmišljam, nujno prosim za odgovor.
Ddv - prefakturiranje
Moderator: Mirko Zbačnik
-
febo
Najprej razčistimo pojme. Ne moreta biti dva dobavitelja. Lahko je dobavitelj, posrednik in Vi kot kupec. Dobavitelj izstavi račun ki se glasi na kupca in račun pošlje posredniku, kateri v imenu kupca plača račun. Račun knjiži kot prehodno postavko in ne prikaže v davčnih knjigah. Posrednik izstavi račun ki se glasi na kupca (priloži dobaviteljev račun za gorivo ki se glasi na kupca) in se sklicuje na 6. c. točko 36. člena ZDDV-1. Ta člen velja za primere prefakturiranja (posrednik nastopa v tujem imenu in za tuj račun).
Kupec vedno knjiži račun dobavitelja in uveljavlja vstopni DDV, oz. opravi samoobdavčitev.
LP

Kupec vedno knjiži račun dobavitelja in uveljavlja vstopni DDV, oz. opravi samoobdavčitev.
LP
Posrednik
Prejela sem račun od posrednika, vendar mi na svojem računu ni prikazal obračunanega DDV (priložen račun od dobavitelja, izstavljen posredniku se glasi na njega)
To pomeni, da pravilno razmišljam, da bi mi posrednik moral na računu obračunati DDV.
Prosim za potrditev mojega razmišljanja.
To pomeni, da pravilno razmišljam, da bi mi posrednik moral na računu obračunati DDV.
Prosim za potrditev mojega razmišljanja.