Pozdravljeni,
v e-davke skušam vnesti obračun honorarja - najemnina za poslovni prostor.
Ko grem na analitične podatke, mi pod podatki o vrsti dohodka ponudi samo številko 4100. Moj program pa to označi kot 2210. Kaj pomenijo te številke? Kje dobim šifrant? Kaka je pravilna šifra za najemnino? Iskala sem
že na več straneh, pa teh številk nikjer ne najdem. Lepo prosim za pomoč in razglago glede teh številk (vrst dohodka A051).
Kaj naredim, če mi številke 2210 ne bo hotelo sprejeti, pustim 4100?
V naprej hvala vsem!
Lp
Anja
Prosim za pomoč nujno - honorar - i-rek
Moderator: Mirko Zbačnik
Katera vrsta dohodka je pravilna za najemnino v i-reku?
Spoštovani,
končno sem - po dolgem brskanju - prišla do seznama vrsta dohodka. Se opravičujem, če je kdo iskal sedaj ta seznam.
Sedaj me samo zanima katero številko dohodka date v individualni i-rek, ko nakazujete najemnino npr. za poslovni prostor fizični osebi (40% normirani stroški)?
A je to:
4100 - dohodek iz oddajanja premoženja v najem ali
date kakšno drugo oznako.
Najlepša hvala za pomoč?
LP
Anja
končno sem - po dolgem brskanju - prišla do seznama vrsta dohodka. Se opravičujem, če je kdo iskal sedaj ta seznam.
Sedaj me samo zanima katero številko dohodka date v individualni i-rek, ko nakazujete najemnino npr. za poslovni prostor fizični osebi (40% normirani stroški)?
A je to:
4100 - dohodek iz oddajanja premoženja v najem ali
date kakšno drugo oznako.
Najlepša hvala za pomoč?
LP
Anja
Povezava na Tehnična navodila za pripravo podatkov v elektronski obliki
http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.g ... obliki.pdf
Poglejte:1.1. vrsta dohodka v REK obrazcu (1702 najemnina)
1.2. Dohodninske vrste dohodkov (iREK-4100 najemnina)
in
povezava med šiframi iz REK obrazcev (kjer so vrste dohodka označene drugače kot v iREK obrazcih-šifre dohodka predstavljajo dohodninske vrste dohodka)
2.1.: medsebojna povezava med šiframi - dohodninske vrste dohodka v poveazavi z vrsto dohodka v REK obrazcih
LP
http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.g ... obliki.pdf
Poglejte:1.1. vrsta dohodka v REK obrazcu (1702 najemnina)
1.2. Dohodninske vrste dohodkov (iREK-4100 najemnina)
in
povezava med šiframi iz REK obrazcev (kjer so vrste dohodka označene drugače kot v iREK obrazcih-šifre dohodka predstavljajo dohodninske vrste dohodka)
2.1.: medsebojna povezava med šiframi - dohodninske vrste dohodka v poveazavi z vrsto dohodka v REK obrazcih
LP