izplacilo regresa

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lejla22
Računovodja
Računovodja

izplacilo regresa

Odgovor Napisal/-a lejla22 »

Zdravo. Ze nekaj casa redno spremljam forum in moram napisasti, da sem dobila že veliko koristnih nasvetov. Imam vprašanje glede izplačila regresa.

Torej,
zaposlena sem od 25.2.08, določen čas 1 leto, poskusna doba 5 mesecev.
Zanima me koliko dni LD mi pripada glede na to, da imam 7. stopnjo izobrazbe in prvo zaposlitev?
Zanima me, kdaj mi pripada izplačilo regresa? Novembra? V celoti ali sorazmerni delež (kakšen delež to je?).
Glede koriščenja dopusta: 7 dni sem ga že izkoristila, od kdaj naprej lahko koristim še ostale dni dopusta (še 13 dni)?

Hvala za odgovore.
Lejla
TITA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a TITA »

Spoštovana, skladno z Zakonom o del. razmerjih vam pripada minimalno število dni LD in sicer 20. Vse ostale oz. dodatne dneve določi delodajalec
skladno s Kolektivno pogodbo, katero uporablja za svojo dejavnost, ali neposredno ob sklenitvi pogodbe o zaposlitvi, tako, da vam dodatno število dni ne morem opredeliti. Za dodatne dni dopusta naj bi bili sledeči kriteriji: - zdravstvene in socialne razmere ( invalidnost / dodatno najmanj 3 dni/, otrok do 15 let starosti / dodatno 1 dan za vsakega otroka, ki ni napolnil 15 let/, delovni pogoji, zahtevnost dela, pridobljene izkušnje, ki so potrebne za opravljanje del.nalog ter pogajalska moč posameznega delavca ob sklenitvi pogodbe o zaposlitvi. Regres vam pripada po 6 mesecih nepretrganega dela pri istem delodajalcu, v vašem primeru to je po 25.8.2008. Delodajalci so dolžni v primeru nelikvidnosti izplačati regres za tekoče leto najkasneje do 01. novembra tekočega leta, zato se sporazumno dogovorite z delodajalcem o datumu izplačila vašega regresa. Neizkoriščene dneve let. dopusta lahko koristite ob dogovoru z delodajalcem tudi še v letošnjem letu, del , ki vam ostane se lahko koristi vse do 30.6. v naslednjem letu, oz. v vašem primeru do izteka pogodbe o zaposlitvi t.j. do 25.02.2009, v kolikor vam delodajalec ne bo podaljšal pogodbe o zaposlitvi. Lp - TITA
lejla22
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a lejla22 »

Hvala Tita... To vse vem, sem prebrala ZDR in teoretično mi je jasno, vendar sem malce zmedena pri računanju konkretno št. dni in pa da lahko nadrejenemu povem kaj in kako, ker pravi, da regres dobim plačan šele novembra. Mi pripada v celoti? Se pravi cca 750 EUR - po kolektivni za gradbeništvo?

Koliko znaša min znesek regresa za leto 2008, ki ti ga je delodajalec dolžan izplačati? Bruto... in neto...?

Hvala še enkrat

lejla
Odgovori